Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Решено! Заплати и пенсии повече няма да се увеличават до 2021 година, за депутатите и министрите това няма да важи...

Според пресцентъра на министерски съвет в правителството са взели решение до 2021 година заплатите на държавните служители и пенсиите повече да не се увеличават. Според експертите във финансово министерство с последните увеличения страната ни е, достигнала средните нива на заплащане на държавните служители в ЕС и не можем повече да си позволяваме увеличения на пенсии и заплати като държава.

Средното изчислено възнаграждение на държавните служители в България, задминавало средните стойности на страни като Испания и Португалия, докато частният бизнес в България не вдигал заплатите умишлено понеже плащали и сега огромни заплати за неквалифицирани кадри. На въпрос, това означава ли, че заплатите на министри и депутати в следващите три години няма да се вдигат от пресцентъра на министерски съвет отговориха че:

" Заплатите на депутатите и министрите са обвързани със средната работна заплата в страната и според закона, ако имаме увеличение на тази заплата, то техните се индексират автоматично, като минималната работна на един депутат е равна на три средни месечни заплати за страната. При евентуален ръст на средната заплата, естествено, че и заплатите на министрите и депутати ще се увеличават, но това вече зависи от увеличението на заплатите в частният сектор не в държавната администрация"

Източник: https://xaknewzz.blogspot.com/2018/07/2021.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!