Следвайте "Буднаера" в Телеграм

450 000 семейства са изгубили жилищата си по времето на ГЕРБ заради малки задължения

За 8 години, в които ГЕРБ управлява България над 450 000 български семейства са изгубили апартаментите си заради различни задължения, които са натрупали.
Това показва статистиката за съдебните изпълнения между 2009 и 2017 години.
По закон не може да бъде взето единствено жилище като обезпечение за кредит, но това не включва апартаменти, описани като „големи“ и по този начин, на собствениците се оставя една идеална част във формата на стая, за която те получават минимално обезпечение от мажоритарния собственик на имота.
По този начин апартаментите се озовават в ръцете на фондове, които ги изкупуват на безценица.
Голяма част от задълженията са се превърнали в изискуеми кредити, когато през 2010-2012г. стотици хиляди българи останаха без работа.
Друг голям дял от изискуемите задължения са били към електроразпределителните дружества, топлофикациите и други комунални услуги.

Съществува и малка част от пострадалите, които са изгубили жилищата си заради кредити за луксозни стоки и екскурзии или бързи кредити.
Системата за изземане на жилища е сработила за малки задължения: между 15 000 и 70 000лв.
Срещу такива задължения ЧСИ (Частни съдебни изпълнители) са ускорили съдебните производства и са осигурили на кредиторите бързо обезпечаване като са имали покровителство от властта за периода на управление на Бойко Борисов и ГЕРБ.
След като бъде приет като обезпечение, имотът официално трябва да бъде даден на публичен търг, но частни фондове, успяват да изкупят апартаментите на безценица още преди да са станали известни мястото и времето на търга.

Източник: Под Око

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/07/450-000.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!