Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Основни характеристики за живота на българите в условията на т. нар. демокрация в периода 1989 - 2016 г.

1. Ликвидиране на индустрията и разграбване чрез фалшива масова и касова приватизация на това национално богатство, създавано в продължение на десетилетия от няколко поколения българи, довело до масова безработица и загуба на квалифицирана работна ръка.

2. Унищожаване на финансовите институции и целенасочено разграбване на спестяванията на населението чрез невиждана до тогава инфлация и безконтролно повишаване на цените на жизнено необходимите стоки и услуги. В същото време, съсредоточаване по необясним начин на несметни финансови и материални ресурси в ръцете на бившитекомунисти и новопръкналият се наш доморасъл политически елит и фигури от ъндърграунда.

3. Гарантирано от държавата все по-задълбочаващо се мизерно съществуване на по-голямата и по-добрата част от населението. Парадоксален пример - официално обявени доходи, значително по-ниски от официално обявената линия на бедност или от години не променяният гарантиран минимален доход в размер на 65 лева месечно ?!?

4. Унищожаване на селското стопанство с оправданието за реституция довело до зстрашително обезлюдяване на цели селища и райони поради дълговременна безработица и липса на благоприятна перспектива, основна причина за принудителна емиграция на почти три милиона българи в трудоспособна възраст.

5. Ужасяваща битова престъпност - насилие и изнасилвания, побоища, кражби, грабежи, обири - деяния превърнали се в средство за препитание, в едва ли не в професия на утайките на обществото, убийства, самоубийства.

6. Ширеща се неграмотност, недостъпно здравеопазване . .

7. Неспособноста на държавата да се противопостави на пълзящата ислямизация, турцизация и циганизация на цели райони в страната и създаване на хранителна среда за избуяване на яростен антибългаризъм, в т. ч. и омраза на религиозна основа.

8. А в областта на външната политика - отвращаващо раболепие пред новите ни господари, нихилизъм граничещ с национално предателство . . .
Остава ни само и единствено да се молим на Господ Бог да пази българите, иначе - юруш към терминал 2!

Гани Ганев

Източник: https://xaknewzz.blogspot.com/2018/07/1989-2016.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!