Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китайците ще инвестират в АЕЦ, но не в България...

Поредните лъжи на Бойко Борисов и медиите, за някакъв интерес на китайците към инвестиции в България се спукаха, два дена след краят на срещата 16+1, днес стана ясно и какво са договорили другите държави от Балканите на срещата и за какво са подписани договори. Както знаем, единственото до момента, което подписа Китай с България е да ни дадат заем, за банката на Пеевски от 1.5 милиарда лева, който неговият министър Караниколов, определи, че е при много изгодни условия. Но така и не стана ясно какви са параметрите по заема и за колко време ще го изплати българският данъкоплатец.

Другият тънък момент, беше поредното намигване от страна на Бойко Борисов към електората на ДПС и партията им, като определи факта, че е договорил 10 милиона тона износ на тютюн за Китай, няма значение, че в целият свят производството за 2017 година е 5 милиона тона, а в България едва 16 500 тона. Естествено Бойко Борисов и неговите министри не показват договори, но пък за сметка на това научихме, че Лиляна Павлова вече е уредена с пост нещо като министър на китайските работи на балканите, но пък какво се случва с инвестициите на китайците на балканите става ясно днес и тук идва въпросът, какво точно ще прави Лиляна, като всички държави освен България вече си подписаха договорите, а те са

- Румъния за АЕЦ.
- Хърватска за пътища, магистрали и мостове.
- Гърция ще строят железопътни пътища и ще разширяват пристанища.
- Унгария ще получи инвестиции за нови 5 милиарда в следващите пет години за развитие на земеделието си.
- Сърбия супер бърз влак плюс огромен металургичен комбинат с хиляди работни места

И тук е важно да отбележим, че всички държави имат договори, не спогодби за сътрудничество за някога в годините, каквито са подписани единствено с България и от кумува срама китайците са ни обещали едно цехче край Пловдив да направят за електрически камиончета, за което Бойко Борисов и дума не обели, защото определено това си е подигравка с него, на фона на милиардите, които ще се инвестират от китайците в държавите около нас. Но пък за сметка на това планът Борисов Пеевски сработи и банката ще получи кредит, който пак да повторим не е по ясни параметри и лихвите естествено ще се плащат от данъкоплатеца.

Днес в медиите на Балканите се коментират договорите, които са постигнати с китайците и парите, които ще дойдат от изток, а в румънската преса се коментира факта, че китайците са предпочели техният АЕЦ пред този на българите в Белене, като основен мотив за предпочитанията на китайците се изтъква факта, че в Румъния корупцията се преследва, а корумпираните се осъждат, което не е факт в България.

Източник: https://xaknewzz.blogspot.com/2018/07/blog-post_242.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!