Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цирк във властта: Цветанов се опъна на Борисов – няма да оттегли закона за акциза

Управляващите се събраха в Народното събрание, за да изяснят проблема с акциза за бездимните цигари след заявката на премиера Бойко Борисов.

Припомняме, след като от Обединените патриоти не подкрепиха законопроекта, премиерът Борисов коментира, че като дойдат за правенето на бюджета тези пари ще ги отреже от исканията за увеличен бюджет на патриотите, с които те изпълняват предизборни обещания. Борисов заяви и че ще поиска законопроектът да бъде изтеглен. 

Цветан Цветанов обяви на брифинг, че се получило пропукване. Стигнало се до решение, че няма да се оттегли закона. 

Борисов гневен на патриотите: С техните камъни по тяхната глава

ГЕРБ не е тупан, всяка сутрин да бият по него

Отчетена е нарушената комуникация с ВМРО. Днешното гледане на закона обаче ще бъде отложено. Ще се направи анализ на практиката за акциза върху бездимните цигари. Целта е да има по-голяма събираемост на приходите. Възможно е акцизът върху бездимните цигари да е 50%.

Иначе партньорите се разбрали да приемат по-важните закони. Темата щяла да се дебатира и следващата седмица. Продължаваме комуникацията и с премиера Борисов, увери Цветанов. 

35-40 милиона лева годишно да влязат допълнително в хазната, очакват от ГЕРБ, ако законопроектът за акциза на бездимните цигари бъде приет. 

Тези пари, според Обединените патриоти, можело да се използват за социални цели. Искрен Веселинов от ВМРО е оптимист, че ще се стигне до добър резултат. Управляващите не искали да увеличават цените на цигарите, а да влязат в бюджета повече пари. 

От “Воля” ще чакат дебатите в комисиите на НС и тогава ще вземат решение.

Шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова посочи, че заради обществения отзвук увеличението на акциза върху бездимните цигари може да стане на стъпки. 

Ние може би сме полигон за експерименти, предположи Стоянова, тъй като експанзията на бездимните цигари в Европа започвала от източната част на континента.

Нюз БГ 

https://news.bg/politics/tsvetanov-se-opana-na-borisov-nyama-da-ottegli-zakona-za-aktsiza.html

Източник: http://onovini.com/2018/07/%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB-%D0%B2%D1%8A%D0%B2-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%82%D0%B0-%D1%86%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D0%BF%D1%8A%D0%BD%D0%B0/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!