Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цялото европредседателство на България е било една измама, освен познатите лица и една среща в София, нито един евродепутат не е пожелал да ни посети в София...

От самото начало на европредседателството на България слушаме за трите "К" за кохезия, консенсус и конкурентноспособност за тях ни проглушиха ушите от Герб, а министърката на европредседателството Лиляна Павлова, която само преди няколко дена ни обясни, че сме натрупали огромен опит с председателството, повтаряше в продължение на шест месеца тези три думи и като една лъвица бранеше имиджа на партията си Герб и вожда си Бойко Борисов.

Според официалната информация в България са проведени точно 288 срещи, но в тази информация липсват имената на официалните лица и гости, през цялото време по време на европредседателството от министерството не са давали списъци с гостите, защото такива освен познатите, Туск, Таяни, Меркел, Юнкер други в България са отказвали да идват. Дори изброените не са искали да идват на събития, които пряко не засягат техните държави и се стига до парадокса, че от България е трябвало да се молят на ЕНП и други европейски партии да си изпращат младежките формации тука, за да се пълнят залите и да се лъжат хората, че нещо се случва с председателството ни.

Пълен бойкот от страна на ЕС и евродепутатите е имало през последните шест месеца, нещо което в България не смее да се коментира от телевизионните медии, за шест месеца от 751 депутати в европарламента до България са се поразходили едва 123 човека и то не защото се интересуват от трите "К", а защото Герб е в някаква част и нещо общо от тяхната европейска партия и трябвало по партийна линия да се поразходят до България. За сведение на българските граждани ще споменем факта, че в Естония докато председателстваше Европа са били над 500 от евродепутатите, за да се запознаят отблизо с държавата, а самата Естония за разлика от България успя да убеди Европа, че се развива и че страната е преборила корупцията.

И докато в България слушаме как в Европа всички ни хвалели, а Бойко Борисов щял да става европейски лидер на годината, естествено приза се връчва от частна ПР агенция и всеки може да си го купи между 10 - 20 хиляди евро, като разходите за конференцията преди връчването и коктейла след това се заплащат отделно, то Австрия откри председателството си като похарчи едва 10 000 евро в цената влиза и охраната на събитието и така ни показа за пореден път, че в страните, в които наистина няма корупция не се харчат милиони за ремонти и за сувенири, за да се открадне и от тях. Колкото до снимката в началото тя е показателна как Европа вярва на Бойко Борисов и как дори на отчета му за председателството на България в залата бяха само журналистите и неговите приятели по софра....

Източник: https://xaknewzz.blogspot.com/2018/07/blog-post_6.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!