Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко Борисов става „Европейска личност на годината“

Българският министър – председател Бойко Борисов става “Европейска личност на годината”.

На официална церемония в Сараево в четвъртък ще му бъде връчена престижната европейска награда „Златен плакет – Европейска личност на годината“, присъдена му от Европейската независима агенция за избор на най-успешните европейските мениджъри и личности.

Призът се дава на българския премиер за личното му ангажиране за икономическото сътрудничество в региона.

Това е 38-ма Церемония по връчване на наградата, чиито носители досега са били най-изявените европейски лидери.

Преди награждаването Борисов ще се срещне с председателстващия Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич, след това българският премиер ще приветства международния бизнес форум в Сараево.

Ден по-рано, в сряда, министър-председателят ще бъде в Солун, където ще вземе участие в четиристранната среща на правителствените ръководители на България, Гърция, Румъния и Сърбия. В рамките на форума ще се проведе и четиристранна среща на министрите на транспорта на България, Гърция, Румъния и Сърбия.

Това ще бъде четвъртата среща на лидерите от България, Гърция, Румъния и Сърбия.
Темите на разговора ще обхванат развитието връзките в региона – интерконектора с Гърция, проекта „Солун-Кавала-Александруполис-Бургас-Варна-Русе“, както и проблемите на сигурността.

Борисов винаги е акцентирал върху необходимостта отношенията между страните на Балканите да се развиват така, че да се гарантират мирът, стабилността и просперитета в тази част на Европа.

Източник: Епицентър.бг

Източник: http://bultimes.bg/boiko-borisov-stava-evropeiska-lichnost-na-godinata/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!