Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ИЗВЪНРЕДНО! Пуснаха обществени поръчки за изхранването на мurрантите!

Минимум 5,04 лв. струва храната за ден за бежанец.
Това става ясно от обществена поръчка, обявена от Държавната агенция за бежанците.
Тя е за над 533 хил. лв., с които трябва да се плати храната на два центъра за настаняване на мигранти – в Пъстрогор и с. Баня.
Парите идват от европейско финансиране и от бюджета, пише вестник Сега.
„Стойността на единичната цена на доставена готова храна за човек на ден с включени всички режийни разходи не следва да надвишава 5,04 лв. без ДДС.
Цената е формирана при съотношение не по-малко от 3,50 лв. без ДДС за готовата храна и не повече от 1,54 лв. без ДДС за режийни разходи. Цената за един храноден се разпределя, както следва: закуска – не по-малко от 1,05 лв. без ДДС; обяд – не по-малко от 1,40 лв. без ДДС; вечеря – не по-малко от 1,05 лв. без ДДС“, пише в документацията към търга.

Храната трябва да бъде разнообразна, е изискването на агенцията за бежанци. В менюто трябва да се включват млечни, месни и рибни продукти. Трябва да се доставят още зеленчуци и и плодове, както и безалкохолни напитки, чай, кафе и какао. Храната ще се доставя всеки ден, става ясно от поръчката, като количествата са променливи. Агенцията ще изготвя заявка за нужната седмична храна всеки четвъртък.
„Храната е необходимо да бъде приготвена от продукти, които не съдържат вредни за здравето на хората примеси и добавки при спазване на грамажа на порциите, вкусовите качества и технологичните изисквания за приготвяне на храните. Приготвените храни да са с добър външен вид, качество и енергийна стойност при спазване на изискванията за хигиена, както и разнообразие на видовете ястия съобразно нормите за хранене“, пише в поръчката.
Тя е обявена на фона на все по-празните бежански лагери. Според най-актуалните данни на МВР към 24 юни в домовете на агенцията са настанени 610 души. Общият капацитет е близо 5200 души, т.е. заети са едва 12%. В домовете на МВР има 209 души. Тъй като те са с по-малък капацитет, са запълнени близо 30%. От началото на година границата с Турция са арестувани общо 134 души, пише в статистиката. Други 115 са арестувани на гръцката граница. На границата със Сърбия са арестувани само 4-ма души.

Източник: Информиран.нет

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/07/blog-post_24.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!