Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Меркел и Зеехофер се разбраха - връщат мигрантите, България ще бъде залята, Бойко мълчи...

Германският канцлер Ангела Меркел и вътрешният министър Хорст Зеехофер постигнаха в последния момент споразумение в спора за миграционната политика, който заплашваше стабилността на правителството.
Имаме постигнато съгласие по три пункта. Това ми дава основание да запазя поста си на вътрешен министър, заяви късно в понеделник Хорст Зеехофер.
Ръководствата на ХДС и ХСС са се договорили за изграждането на транзитни центрове по границата на Германия с Австрия, в които ще бъдат настанявани кандидатите за убежище, които вече имат регистрация в друга страна от ЕС.
От въпросните центрове ще става връщането на вече регистрираните мигранти в съответната страна, пише в компромисното решение, цитирано от Дойче веле.

Т.е. това означава, че мигрантите ще трябва да се връщат в България, Гърция и Италия. Най-вече в България, защото Гърция и Италия се правят на луди и не регистрират всички преминали от там. За да не могат да им ги връщат.
Засега Бойко Борисов мълчи и прави последна обиколка за снимки в евро-лидери, покрай края на председателството.
Меркел определи постигнатото споразумение като "наистина добър компромис". А от ХСС гледат на договорката като на стъпка, водеща към промяна на сегашната миграционна политика.
Компромисът обаче, очевидно е за сметка не на някой в Германия, а за сметка на други страни, т.е. на нас...

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/07/blog-post_72.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!