Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Представитлката ни в ООН по правата на детето към родители: "Щом не ви харесва проектозакона, намерете си друга държава!"

Българският представител в комитета на ООН по правата на детето д-р Велина Тодорова е „извършила дискриминация” по отношение на децата с увреждания. 
Това пише в свое решение от 3 май 2018 г. 
Комисията за защита от дискриминация. 
За сега от правителството, излъчило Тодорова в ООН, се въздържат от коментар.
От решението става ясно, че 7 родители на деца с проблеми са алармирали комисията за конкретна реплика, изречена от Тодорова по време на техен протест през 2016 г. 
Тогава ООН-представителката ни казала: Вие сте контингент на Агенцията за социално подпомагане, нямате място в Държавната агенция за закрила на детето”. 
В документа се посочва, че нейни са и думите: Щом не ви харесва проектозакона, намерете си друга държава”.
От проверката става ясно, че кандидатурата на Велина Тодорова за ООН е направена от правосъдното министерство и това на външните работи. 

Официално е представена през 2016 година. 
В жалбата си до комисията по дискриминация, засегнатите родители отбелязват, че на Тодорова и „липсват знания и морален капацитет по отношение на бъдещата защита на децата с увреждания”.
Членовете на комисията са категорични, че използваната дума „контингент” е сама по себе си дискриминационна. 
Нещо повече, твърдението, че децата „нямат място в ДАЗД” е невярно. От КЗД казват, че Велина Тодорова действително е „извършила дискриминация”. 
Съветват я да се въздържа от подобни изказвания.
Припомняме ви, че по повод протеста на майките, премиерът Бойко Борисов каза репликата: „Да ми се махат от главата”. Президентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов неочаквано за всички изригна наскоро : И престанете да разхождате тези нещастни деца по улиците. Засрамете се, засрамете се!”.

Източник: Фрог нюз

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/06/blog-post_346.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!