Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шок в Германия! Обществена телевизия поиска оставката на Меркел: Нека дръзнем за ново начало!

Кореспондент на немската обществено-правна телевизия АРД в Брюксел съобщи, че телевизията е поискала оставката на германския канцлер Ангела Меркел. Това се случва за първи път в историята на германска обществено-правна телевизия.

Новината е публикувана и на официалния сайт на телевизията, съобщават vesti.bg. До това се стигна след коментар на недоволство и яростни нападки към германския канцлер.

Ето и част от него:

„ЕС се приближава към разпад: в една от най-важните области на политиката на нашето време – въпросите, свързани с имиграцията - нищо не работи. Освен отправяне на евтини изявления като "външните граници трябва наистина да бъдат защитени", държавните и правителствените ръководители не правят нищо. Със сигурност това се отнася и за германския канцлер.“

„От 2011 и 2012 г. броят на хората, които търсят убежище в Европа, бавно, но стабилно нараства.Канцлерът досега имаше зад себе си многобройната "европейска солидарност". Под натиска на Меркел ЕС мълчаливо се съгласяваше да приема бежанци. Но от есента на 2015 г., тя все по-малко може да разчита на "европейската солидарност".

След 13-годишното канцлерство на Ангела Меркел, сега е необходимо ново начало за ЕС. Общи, европейски решения, без които няма да се справим с миграционния проблем. Трябва да се спре неизбежната тенденция на европейското разделение! Управлението трябва да се поеме от наследник, чието име все още се чува в Европа. Който се осмелява да следва наистина интересите на всички! Нека дръзнем за ново начало!“

Източник: http://epicenter.bg/article/Shok-v-Germaniya--Obshtestvena-televiziya-poiska-ostavkata-na-Merkel/157679/7/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!