Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов изтегля законопроекта "Столарски"! Превозвачите спират протеста

Законопроектът „Столарски“, който предизвика протести на превозвачите, ще бъде изтеглен. Това обяви лично премиерът Бойко Борисов, след като разговаря в Министерския съвет с представители на автобусните превозвачи. 

„Договорил съм се с колегите някои от нещата, които считам за нередни, да се поправят“, каза Бойко Борисов. Той застана пред медиите заедно с представители на готовите за протест организации на превозвачите. 

Премиерът каза още, че е наредил да се изтегли законът за автомобилната камара, но всички представители на бранша трябва да направят така, че да има 100% контрол. 

"Разпоредил съм на Станислав Иванов да изтегли законопроекта за Българска автомобилна камара", каза премиерът. „Договорил съм се с колегите, някои от нещата, които считам за нередни, да се поправят“, посочи той. „В този законопроект, с който бях запознат, целта и мотивите бяха само едни - браншът да има камара, която във вид на неправителствена организация да съдейства, да дава предложения“, заяви премиерът. „Сега разбирам, че има детайли, които притесняват бранша и най-малко бих ги приел“, каза още Борисов. 

"Нека всички заинтересовани страни да седнат в спокойна обстановка и го доведат до там, че секторът да бъде успокоен и дисциплиниран", заяви той и поясни: „Направете така, че контролът да е на 100% ефективен, без да има лобистка линия, по която да ни упрекват". 

„Изключително съм недоволен, че с прокарваната линия Министерството на транспорта трябва да има съвещателен глас, не бих го допуснал. Принципалът и отговорникът за този сектор е министърът на транспорта. Лицензите се издават там“, обяви Бойко Борисов.

„Не бих нарушил доверието, взимайки една или друга страна в спора“, каза още той. 

Решението на министър-председателя сложи край на обявените протести. Всички автобуси ще бъдат изтеглени от пунктовете, от които трябваше да тръгнат на протестно шествие, като това ще се извърши без да бъде нарушено по никакъв начин движението на останалите превозни средства.

Източник: http://epicenter.bg/article/Borisov-izteglya-zakonoproekta--quot-Stolarski-quot--Prevochvachite-spirat-protesta/157623/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!