Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко се оплака от популизма: Говори половин час в Пловдив за невиждания ни напредък и как на някои българи не им се работи

дивzx860y484_3203924

България става все по-добра в икономическо развитие – имаме вече над 6% износ повече и то в иновативни технологии, машиностроене. Завод след завод се появява.
Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на първия Пловдивски икономически форум.

“Ако трябва да мерим политиците по нещо, то е колко вътрешен продукт могат да организират в своите държави и колко след това се разпределя на глава на населението”, каза Борисов.

И добави: “Не се управлява с този див популизъм, който е обхванал и света, и България. Може да се спрем на това, което е плюс и това са безспорни факти”.

Премиерът посочи още, че стабилната перспектива, 10%-ният плосък данък и 20% ДДС са “идеални” за инвеститорите. “Това ще продължи докато ние управляваме”, каза Борисов.

Пред участниците на форума той заяви, че продължава да работи и за подобряване на инфраструктурата в страната. “Опитайте се да си представите как от Пловдив отивате през “Струма” до Солун за часове. Прекрасни места за инвеститори има, прекрасни места да се развиват цехове, да се разширяват производства, туризъм, природни ресурси и енергийната сфера. Пренос на ток, пренос на газ. Какво повече би желал бизнесът?”, попита Борисов.

„Не се управлява лесно в този див популизъм, обхванал и България и света“, това заяви  премиерът Бойко Борисов, който откри в Пловдив  икономически форум.

Прескачайки от тема в тема, от Делфийския оракул, през положението на Балканите, които вече не били барутен погреб, през БСП  и внесения от партията вот на недоверие към правителството, до инфраструктурата и условията за бизнес в страната, министър-председателя говори около 25 минути.

Борисов сравни вълната от мигранти с приливната вълна при наводнение и заяви, че трябва да се спрат 100 % икономическите бежанци, с изключение на тези, които са заплашени от война.

В словото си премиерът нарече политолога Иван Кръстев „българския Конфуций“ и заяви, че България трябва да вдигне паметник  на Джордж Кремлис, ръководител на отдела за кохезионна политика и екооценки в Главна дирекция „Околна среда“ към Европейската комисия.

Бойко Борисов заяви и недоумение, че санкциите в международен план са стигнали дотам, че компанията „Найк“ отказала обувки на футболистите на Иран. „Бива, бива санкции, но това вече надминава елементарните граници“, коментира той. 

Епицентър, Петел

Източник: http://onovini.com/2018/06/%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%BF%D0%BE%D0%BF%D1%83%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%BF%D0%BE/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!