Следвайте "Буднаера" в Телеграм

На Слънчака става страшно, ниско платените работници от Украйна се оказават просто платени туристи...

В Слънчев Бряг хотелиери наели персонал от Украйна поради това, че в България хората масово отказват да работят за смешни пари на морето, вече са вдигнали ръце от уж ниско платеният персонал, който се оказва просто платени туристи.
Според спогодбата, която са подписали от министерски съвет изготвена от Валери Симеонов и съветниците му, така нареченият персонал от чужбина, не може да бъде уволнен по време на договора и за да работи в България минималната му заплата трябва да е поне 700 лева по договор плюс настаняване и храна три пъти на ден.

Явно обслужващият персонал вече е разбрал, че хотелиерите в Слънчака, които са ги наели няма как да ги уволнят и вече са го ударили на свободия, като вместо да си изпълняват задълженията на рецепционисти, сервитьори и камериерки, масово се излежават по плажовете и не ходят на работа. Ако са там пък хаоса е пълен, защото вместо да работят съвестно, се оправдават, че не разбират какво се иска от тях и обвиняват собствениците, че ги експлоатират.

Хотелиер, пожелал анонимност обяснява, че вече съжалява, че се е съгласил да наеме от тези наречени от него платени туристи, защото вместо да работят предпочитали да се въртят около басейна по бански и да му твърдят, че не разбират какво иска от тях. Това е масово явление сред колегите наели тези хора, елате и вижте какво се случва, седят оглеждат се постоянно и чакат да им свърши смяната, не искат да работят, но пък за сметка на това трябва да ги храним по три пъти на ден и да им плащаме заплати, като при това сме подписали, че няма и да ги уволняваме, повече такива хора няма да наема на работа, категоричен е собственика на хотел.

Източник: https://xaknewzz.blogspot.com/2018/06/blog-post_305.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!