Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Германия ни връща 100 000 бежанци. Унгария прие закон с който отказва да ги приема и гони Сорос...

След неформалната среща на премиерите на страните в ЕС, се очаква Ангела Меркел, която се чуди как да се задържи на власт като канцлер в Германия да обяви, че България вече е готова, да си получи обратно над 100 000 бежанци от Германия. В България темата не се коментира от телевизионните медии, но според източници в Германия нещата вече са договорени между Меркел и Борисов и веднага след срещата ще започнем да получаваме и първите бежанци, които са минали през България и са се озовали в Германия.

В същият момент унгарският парламент и унгарският премиер приеха вчера закон против мигрантите с който отрязоха възможността на Германия да им върне и на тях бежанци или да ги задължи да приемат някакви по квотите на дъблинското споразумение. Унгарският парламент прие и пакети от закони, наричани "СТОП Сорос", които предвиждат затвор до една година за лица и групи, които помагат на бежанци или кандидати за убежище.

Орбан обвинява родения в Унгария Джордж Сорос в подстрекателство към масовата миграция към Европа - обвинение, което милиардерът отхвърля. В мотивите към законопроекта вътрешният министър Шандор Пинтер заявява, че "унгарският народ основателно очаква от правителството да използва всички необходими мерки за борба с незаконната имиграция и дейностите, които я подпомагат". Пинтер казва още, че пакетът "СТОП Сорос" обслужва тази цел, за да попречи Унгария да стане "страна на имигранти".

Източник: https://xaknewzz.blogspot.com/2018/06/100-000.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!