Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Атанас Зафиров: До края на годината правителството ще си замине

„Продължавам да смятам и да твърдя, че до края на годината това правителство ще си замине“. Тази прогноза направи Атанас Зафиров, член на ИБ на БСП в ефира на „Радио К2”.

Той коментира редица горещи полотически теми като протеста на майките на деца, предстоящото поскъпване на тока, вота на недоверие, модернизацията на армията, отминаващото европредседателство и др.

По думите му диалогът с майките е труден, защото те са много обезверени и отчаяни и вече не вярват на нищо. Поведението на министър-председателя обаче, който онзи ден заяви да се реши пробема, за да му се маха от главата,  е неприемливо, смята Зафиров. Той подчерта, че за далеч по-безобидни фрази са си отивали цели правителства. „Учуден съм от липсата на реакция в обществото. То вече претръпна от толкова дебелашки изказвания. За съжаление е така, скандал след скандал. Трудно е да се прогнозира как ще се развият събитията, но защо пък това да не е капката, която ще прелее чашата на нашето търпение! В едно нещо съм убеден – повече така не може да се живее!“

На въпрос на водещата Клара Маринова за растящите протести, Зафиров напомни за предстоящото повишение на цените на тока, както и за ръста на цените при горивата. „Стряскащи неща и учудваща индиферентност на обществото. Но пък гледайки в близката ни история тези процеси ескалират буквално за часове. Така че аз продължавам да смятам и да твърдя, че до края на годината това правителство ще си замине!”, заяви той.

Зафиров изрази съболезнования към близките на двамата загинали български пилоти от авиобаза Крумово. Според него става все по-ясно, че правителството не може да осигури сигурността и спокойствието на българските граждани и така повече не може да се живее. Очаква се следващата сряда вотът на недоверие да бъде внесен, а експертите на БСП работят много активно по мотивите.

Според Зафиров сме пропуснали да се включим в спора между Гърция и Македония: „Това граничи дори и с национално предателство, защото в бъдеще може да създаде проблеми, свързани с идентичността ни и националната ни сигурност.“
Той сподели, че организация на европредседателството е била на ниво. „Вероятно евробюрократите са се насладили на своето пребиваване в една малко екзотична за тях страна. Няма обаче съществени резултати, няма развитие по нищо, което е било гръмко прокламирано от наша страна. Няма сериозен напредък по отношение на интеграцията на Западните Балкани.“

Атанас Зафиров напомни, че след месец на разширеното заседание на БСП, което най-вероятно ще се проведе във Велико Търново, ще бъде представена алтернативната визия на БСП за развитието на страната.

Източник: http://epicenter.bg/article/Atanas-Zafirov--Do-kraya-na-godinata-pravitelstvoto-shte-si-zamine/156737/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!