Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко остави министъра, остави го и без пари... Протестиращите майки нокаутирани...

С абсолютен погром за протестиращите майки на деца с увреждания приключи истерията около оставката на социалния министър.
При това - благодарение на самите майки.
Вчера Бисер Петков е подал оставка, след като е докладвал на премиера, че са нужни 300 милиона лева, за да се изпълнят исканията им. Разбира се, в продънената държавна хазна, подобни пари няма.
И както обикновено и правилно се прави, хвръква главата на министъра, новият започва "да се запознава с работата", започват нови проекти, законопроекти и пр. И така въпросът се отпраща в бъдещето. Където не е изключено отново да се повтори схемата с оставката - и на следващия.
Само че...
Само че този път самите "майки" се вдигнаха на протест... в защита на министъра. Имали диалог с него, почти готов им бил законът.
Т.е. почти готов е законът, който ще им налее 300 милиона лева.
Които милиони обаче ги няма.

И сега, за да спасят министъра, от който се надяват на парите "някак" да минат през хазната, самите майки, та и популист-омбудсманката, са казали, че "няма нужда от повече пари".
И Бойко - като политик с усет за тарикатлъка, та Бойко... върна министъра :)
Ето ви го, и аз не ща да го махам. Манолова каза, че не трябват пари, ето оправяйте се...
Ама какво ще се оправят, като то протестът е точно за пари. Хипотезата, че има някакви пари, дето се харчат лошо, е абсурдна. Всяко "подобряване" на харченето ще значи ощетяване поне на част от въпросните "майки". Т.е. част от тях ще бъдат изкарани "мошеници" или "фалшиви инвалиди", ще им се вземе, и ще се даде на останалите.
Разбира се, те едва ли точно това искат. Никоя майка няма да рискува дори малкото, което сега получава, за да е хипотетично сред късметлиите в бъдеще.
Но реално точно това се получи.
В крайна сметка, Бойко си запази цяло правителството, което предотвратява дестабилизация. Майките си запазиха министъра.
А новият закон ще свърши точно колкото и стария - нищо... Ще блокира в Министерството на финансите, а формално ще го представят като "чака се наредба" или нещо подобно.
Както казваше Бай Тошо - "решава тоя дето има пари, тоя дето няма, нищо не може да решава"...

Г.Н.

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/06/blog-post_156.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!