Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Никакви ТИР-ове не са спасени - пореден балон на Бойко, за да остане на власт, след резила в Москва...

Вчера медиите и евродепутатите от управляващата коалиция помпозно обявиха, че са "разгромили" Макрон и са спасили българските превозвачи.
Което НЕ Е ВЯРНО. Това е пореден балон, който Бойко Борисов надува, за да затъмни резила в Москва, водещ неизбежно до оставка (макар и забавена).
Какво се случи вчера?
Едно голямо НИЩО!
Една от комисиите в Европарламента прие предложения, които са малко по-леки от "пакета Макрон".
Но това не е Европарламентът. Това е една единствена Комисия. В самия парламент, Макрон има огромно мнозинство от поне 60-65% от депутатите. И пакетът ще мине директно там.
Ще стане като в България - комисията гласува едно, а после ГЕРБ в пленарна зала си прокарват друго.

Но дори не това е най-важното. Най-важното е, че нито герберите, нито Джамбазки, след почти 5 години в Европарламента, още не са разбрали механизмите, по които работи ЕС.
ЕС е организация на "процесите". Важно е не конкретно гласуване, а посоката, в която ще се тласнат "процесите".
Дори да не се приеме изцяло "пакетът Макрон", то започват промени, които са "в тази посока". Т.е. започват да се променят правилата. За Макрон успех е дори просто да задвижи този механизъм в посоката. След това - стъпка по стъпка, той ще се осъществи напълно.
В Европа се карат по различни въпроси, откакто са създадени. На тях мисленето им е друго. Имало е разправии между Франция и Германия по далеч по-важни въпроси. И знаят, че е важен "процесът", а не единичният акт.
А процесът определено е към отрязване на по-бедните от пазарите на съюза.
Ето това е важното, но няма да ви го кажат нито ПатрЕотите, нито организираната престъпна група ГЕРБ. Тяхната цел е просто да оцелеят 3 месеца, след шамарите от Путин...

Г.Н.

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/06/blog-post_5.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!