Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Президентът на Чехия отказа среща с норвежкия посланик, наш Бойко се кланя и хвали всичко чуждо...

Президентът на Чехия Милош Земан отказа среща с посланика на Норвегия Сири Елен Слетнер заради скандала с отнетите деца на чешка гражданка от норвежките социални служби, съобщи пресслужбата на държавния глава, цитирана от ТАСС.
"Президентът на републиката отмени поканата към посланика на Норвегия за мероприятията, организирани от президентската администрация по повод националния празник на 28 октомври 2015 г. (97-та годишнина от обявяването на независимостта на Чехия).
Това е свързано със скандала около децата на Ева Михалакова и действията на официалните норвежки власти по това дело", пише в съобщението.
Преди няколко дни норвежки съд лиши от родителски права чешката гражданка Ева Михалакова. 
Социалните служби са отнели двамата сина на чехкинята, които се намират на територията на кралството. 

Според съда "майката-чужденка не се е грижила достатъчно за тях, пренебрегвайки родителските си задължения".
Присъдата е произнесена независимо от твърденията на жената, че обвиненията са абсурдни и въпреки активната намеса на външното министерство, премиера и президента на Чехия.
В коментари по повод скандала чешките медии обвиняват Норвегия в нарушаване на човешките прави и предупреждават, че дипломатическите отношения между двете страни може да бъдат прекратени. Освен това Прага обмисля да отзове посланика си от Осло за консултации.
При подобна ситуация, наш Бойко и посланиците му, и една камара НПО-та се надпреварват да бранят извратените норвежци...

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/06/blog-post_12.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!