Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мозък: Русия е дребен търговски партньор

Русия е дребен търговски партньор без перспектива за нарастване. Българският износ за Русия през 2016 година е на стойност 765 милиона лева.
За ЕС е над 31 милиарда лева, или 40 пъти по-голям.
Това е написал във "Фейсбук" Юлиан Попов, който припомняме, беше министър първото служебно правителство на Плевнелиев.
И обосновава: "През 2018 година българският износ за ЕС е нарастнал с 2 милиарда лева спрямо 2016 година. Тоест само нарастването на износа ни за ЕС за около малко повече от 4 месеца е по-голямо, отколкото износа ни за Русия.
Изнасяме повече в дребна Македония, отколкото в Русия. За Германия изнасяме 8 пути повече, отколкото за Русия, за Турция - 5 пъти.

С Русия трябва да се говори. За връщане на архивите, които ни принадлежат, за прекратяване на хибридната война, за кибератаките, които водят към Русия, за състоянието на водата в Черно море."
Г-н Попов очевидно под "търговия" разбира само износа към една страна, а не и вноса. По внос изливаме към Русия милиарди евро всяка година.
А обстоятелството, че нямаме какво да изнасяме на там, се дължи на неолиберали като него, които от процъфтяваща индустрия и фабрики, оставиха желязо за скрап и тухли да продават циганите на старо...
В момента на нашите пазари в Русия са германските стоки...

ГН

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/06/blog-post_15.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!