Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов не е могъл да мигне от онези 40 минути насаме между Радев и Путин. Не е могъл да си представи, че всичките му усилия да отхвърли руския газ, за да го насочи към Турция, могат да пропаднат

Борисов успя. Постигна целта си. Върна се щастлив.

Всъщност той отиде в Москва не да говори за Български поток или Белене, не да търси пътища за развитие на сътрудничеството, не да моли, да се извинява или да иска.

Не, той се затича да неутрализира ефекта от посещението на Радев, да попари надеждата, че нещата могат да се променят. Каканижеше безсмислици за Западните Балкани, Сирия или футбола, за да избяга от темите, разгледани преди това от Радев. 

Борисов не е могъл да мигне от онези 40 минути насаме между Радев и Путин. Не е могъл да си представи, че всичките му усилия да отхвърли руския газ, за да го насочи към Турция, могат да пропаднат. Стряскал се от идеята, че няма да бъдем жизнено зависими от Турция, ако се снабдяваме директно от руснаците. Че ще имаме ток от Белене, а не от Аккую. И то, ужас, благодарение на Радев.

Видно стана, че не Плевнелиев е бил причината за смразяването на българо-руските отношения. Плевнелиев е бил само кречеталото, което е вдигало шума, но ръката, която го е въртяла, е друга.

Източник: Васил Василев, Фейсбук

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!