Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Президентът е виновен за Русия, докато работех денонощно по Председателството, той нагласи да ходя в Москва, неподготвен... Импийчмънт може би трябва...

Абсолютно отхвърлям всякаква отговорност на правителството и ГЕРБ за провалените разговори в Москва.
Не нося никаква отговорност, не се чувствам виновен, и няма да подавам оставка.
Така премиерът Бойко Борисов отговори на посрещналите го на летището журналисти, след злополучното пътешествие до Русия, което приключи на половината си продължително и той се прибра с 1 ден предсрочно.
"Радев е виновен, постави ми капан. Уреди тази среща точно когато бях най-зает с председателството, и нямах никакво време да се подготвя. Докато аз мисля за ЕС, за мигрантите, за Западните Балкани, той ме прати да говоря с Путин. Какво можех да направя? Как се готви човек за такава среща? За 3 дни ли? Поведението на президента е престъпно, граничи с предателство и трябва да направим импийчмънт..."- каза премиерът.

Думите му леко се разминаха с фанфарите преди заминаването, което собствената му партия прогласи като отдавна уредено и без участието на президента.
Очакванията към това посещение бяха огромни, а "Балканският газов хъб" вече заместваше "Южен поток".
В крайна сметка, Бойко получи хладно посрещане, и бе отпратен обратно на средата на планираното събитие. Никой руски министър не се срещна с огромната министерска делегация и антураж, които бе помъкнал нашият вожд. Нито един договор не се сключи.
Реално не се уреди дори да имаме резервни доставки на газ от Турция, ако Русия спре транзита през Украйна. Гръмкото "Турски поток завива към България", всъщност не се случи, уточни президентският говорител Дмитрий Песков.
Тъй като Бойко бе превърнал новата си русофилия в основна опора на властта си, сега правителството отново увисва в безтегловност. Оставката става очаквана всеки един ден.
И в смехотворен опит да се спаси, сега президентът му излезе виновен...

Г.Н.

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/05/blog-post_255.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!