Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сириец с 4 жени и 23 деца получава €360 хиляди помощи в Германия...

Сирийски бежанец с четири съпруги и 23 деца предизвика възмущение, след като заяви, че получава помощи за 360 000 евро на година, съобщава Daily Express.
Мигрантът, познат като Газия А., избягал от Сирия миналата година заедно със семейството си. В момента той живее в Германия с четирите си съпруги и 22 деца. Една от дъщерите му заминала за Саудитска Арабия, където се омъжила.
Семейството му може да получава помощи за над 360 000 евро на година, въпреки че няма официално потвърждение на тази цифра. Според ислямските традиции 49-годишният сириец може да има до четири съпруги, стига да е способен да ги издържа финансово.

Германия не признава правно полигамията, а това означава, че Газия А. е бил принуден да избере една „основна съпруга“, за да може останалата част от семейството да получава помощи. Останалите три съпруги са категоризирани като „приятели“ на сирийския мигрант.
Но представител на местните власти в град Монтабур определи ситуацията като „изключение“. Сега Газия А. живее с „основната“ си съпруга Твасиф и техните пет деца в Монтабур, провинция Рейнланд-Пфалц, а останалите три жени и децата се преместили в съседни градове на около 50 км от там.
Мъжът е работил в автосервиз в родината си, но откакто се е установил в Германия, не е намерил работа. Той заяви, че иска да започне работа, но ангажиментите му към семейството затрудняват нещата. „В нашата религия мой дълг е да посещавам роднините си и да бъда с тях“, каза той пред германския вестник Bild.
“Децата играят футбол на улицата, често виждам майка им, когато се прибира от пазар“, разказа съсед на Газия. Местни жители обаче изразили раздразнението си в социалните мрежи. „Сириец с четири съпруги и 23 деца ни е пробутван като нова норма“, отбелязва един от тях.

Източник: Профит.бг

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/05/4-23-360.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!