Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Руските реактори в руската АЕЦ "Белене" последен опит на Бойко Борисов да се задържи във властта...

Последният опит да остане Борисов в политиката се нарича АЕЦ"Белене" и рестартирането на проекта с единственото участие на Русия, това е сделката и всички приказки за конкурси, китайци, французи и т.н. са просто за отвличане на вниманието. Вече е договорено да се рестартира проекта, а това става с участието на Цветан Василев банкера беглец в Сърбия, който от няколко месеца вече се е отказал да компрометира Бойко Борисов, Делян Пеевски и Сотир Цацаров през закона Магнитски в Щатите, от триото естествено ще бъде отстрелян Цацаров и в момента му се търси заместник, който да е удобен за всички разкрива доклад на партньорска служба, който е предаден на няколко посолства в Европа.

Според доклада дейно участие в новият политически живот в България ще взема и една нова партия тази на Слави Трифонов, който ще бъде и е щедро финансиран от Цветан Василев, но забележете, за да бъде следващата патерица на Борисов в един бъдещ кабинет и парламент. Зад плана седят парите на Цветан Василев и благоволението на Русия, а сделката е да бъдат възстановени всички енергийни проекти на Русия в България, като гарант за това да бъде само и единствено Цветан Василев. Според партньорските служби плана е бил разработен от Леонид Решетников и е съгласуван детайлно с Русия и как ще се действа в България за в бъдеще.

От всички до тук става ясно, че Слави Трифонов ще направи така или иначе партия и тя ще бъде щедро финансирана от Цветан Василев, който преди това се пробва по същият начин с партията на Николай Бареков и всички знаем как завърши проекта им, явно този път нещата няма да са толкова на аматьорски принцип и за целта Слави Трифонов отсега е наясно, че ще трябва да крепи Герб на власт няколко години, договорката е постигната в Белград при последните посещения на Слави Трифонов там. Явно Цветан Василев ще се завърне в България, Бойко Борисов и Делян Пеевски вече няма да са му врагове, което обаче не важи за Сотир Цацаров, който ще бъде сменен с някой, който трябва да е удобен на всички. Цената е рестарт на всички руски енергийни проекти не без дейното участие на Русия.

Всъщност поведението на Трифонов през последните месеци показва, че той вече е склонен на съюз с бившия си приятел и настоящ политически опонент Бойко Борисов. Прави впечатление, че словесната канонада срещу лидера на ГЕРБ е по-слаба и шегите не са толкова остри и обидни. В политическите среди се носи слухът, че Трифонов вече е договорил и нещата с Борисов и двамата са загърбили 9-годишната вражда. Носи се дори мълва, че двамата са се видели на четири очи и са омекотили взаимните нападки.

Източник: https://xaknewzz.blogspot.bg/2018/05/blog-post_510.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!