Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Европредседателството свърши, но поне разбрахме кой е портиера на ЕС....

След вчерашната среща в София можем да кажем, че Европредседателството за България свърши, както и илюзията, че Бойко Борисов може да е нещо повече от портиер в Европа, и това естествено не е наше твърдение, а на немските медии.

В България целувки, прегръдки, вечеря и някакви срещи с привкус Западни Балкани, които може и да влязат някой ден в Европа, но както разбрахме няма да е в следващите десет години.

Което пък от своя страна няма значение за телевизиите в България с национално покритие, защото за тях е по - важно не как осмиват портиера, а че имало напредък по темата за името на Македония, колко напредък може да има, когато всички в Западните Балкани знаят, че тази територия си е изцяло българска и името, което най и приляга е България, но пък това надали има значение за портиера, защото него не трябва да го занимават с такива неща, той е сложен да посреща да изпраща, ако има някой куфар да го пренесе до някой етаж, може да подкрепя и някой пияница като Юнкер по стълбите и до там. Портиера от време на време играе ролята и на пощальон, когато трябва може да забавлява и някоя самотна баба като Меркел, докато се разхожда с нея из парка сложил ръка в десният джоб.

Портиера може да посреща всякакви гости но няма право на мнение освен естествено ако не го заговорят, но и тогава портиера не е много важно какво ще каже и какво ще покаже, защото на портиера пред вратата никой не се впечатлява и често се оказва, че го сменят с някой друг. Бойко Борисов започна срещата с пророческото "Премиерите идват и си отиват, но държавите остават..." Или по точно Бойко вече е уведомен, че трябва да си ходи и че времето на така нареченият му трети мандат изтече. Естествено за симпатизантите на партията му, поредната оставка на Борисов ще е шок, но пък кой нормален политик в Европа ще иска още портиера да му седи на масата.

Самият факт, че за десет години в политиката и три мандата като премиер Бойко Борисов не научи и пет думи на английски и през цялото време се държи като идиот, докато ни обяснява как Европа му вярвяли и се съобразявали с неговото мнение, за пореден път днес беше доказано твърдението, че България за десет години си има портиер за премиер, който за единият бакшиш, ще им качи тежките куфари на европейците до където му кажат, а тук бакшиша е в еврофондове и Бойко Борисов няма нищо против да поседи като портиер поне още един сезон, но както се видя от срещата ще поседи още най- много месец на поста министър председател на България, после може да отиде при Меркел да и държи ръчичката и да я забавлява като и показва мускули, но надали тя има нужда от портиер...

Източник: https://xaknewz.blogspot.com/2018/05/blog-post_199.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!