Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Под оправданието "опасни грантаджии", които самият той храни, Бойко готви цензура над Интернет и Фейсбук...

Управляващите готвят брутална цензура, сравнима единствено с практиките в Иран и Китай.
Това стана ясно при обсъждане на доклада на СЕМ за 2017 г.
След 28 години демокрация, доживяхме в Парламента да се чуят и думи като: "Регулация на съдържанието в частните медии".
Всъщност, частните медии и сега са регулирани - те повечето са собственост на Пеевски, и изобщо не са проблем на управляващите. Проблем са им блогърите и фейсбук-коментаторите, които буквално попиляват всеки техен гаф или злоупотреба.
В този дух е и искаето да се контролира съдържанието в Мрежата.
Но проблемът не тръгва от Мрежата. Мечтата за цензура съществува от хилядолетия. Винаги властниците са искали да контролират гласа на народа и да определят какво се говори. Сега просто се почувстваха по-силни, и видяха шанс да отменят демокрацията.
Конкретното оправдание отново е изфабрикувано - това били "грантаджиите, които прокарвали невярна и пропагандна информация".

Но всъщност, тези грантаджии ги храни... правителството. Именно то разпределя парите от ЕС. Всъщност, бе гласуван дори закон за държавно финансиране на НПО, защото евро-парите и Сорос не стигат.
Самият Сорос също е трубадур на борбата със свободното слово, заканва се на социалните мрежи, които просто отнеха аудитория от контролираните от него медии.
Крайната цел е ясна - Интернет да се придаде на някакъв държавен орган, тип СЕМ, и той да може да спира публикации и да затваря сайтове. Т.е. да защитава Бойко Борисов и ГЕРБ от критика. Критика, която се самозаражда от тях самите, защото не минава ден, без това управление да роди някоя нова глупост.
Въпросът дали технически е възможен контрол е спорен. Там, където го има, работата не става само с един СЕМ, а с доста големи екипи по постоянно наблюдение и блокиране. Т.е. държавата ще трябва да извади най-малкото стотици милиони левове за наблюдатели и цензори, които да "регулират съдържанието".
Технологиите също се развиват. Не е изключено скоро да видим "блокчейн-социални мрежи", които ще са точно толкова контролируеми, колкото са сега крипто-валутите.
Все пак обаче, напъните за запушване на гласовете на Истината, са недвусмислено доказателство за начина на мислене и собствените цели на управляващите...

Добри Божилов
14.05.2018

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/05/blog-post_752.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!