Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Емануел Макрон пред френските медии: Някои държави в ЕС не трябва да получават пари, докато не направят истински реформи, повече не можем да изчакваме...

За съжаление Европейският съюз се източва през Еврофондовете и парите не достигат до страните, които наистина искат да правят политики за хората, за да се развива демокрацията е заявил френският президент Макрон пред френските медии.
Запитан кои точно страни визира президентът на Франция е отговорил:

" За момента не визирам никакви държави, но да имаш възможност да усвоиш 20 милиарда евро, да управляваш три пъти подред една държава в последните единадесет години и да се окаже накрая, че си усвоил едва 3 милиарда евро от това което ти се полага и то само за строителство на стадиони, магистрали и други инфраструктурни проекти в градове и села в които средната възраст на населението е шестдесет годишни, си е доста странно нали?

Все пак да строиш стадиони в населени места с застаряващо население не е много практично, когато например тези хора се нуждаят от социални грижи и социални кухни, странно е да има държави в ЕС в които хора да нямат достъп до лекарства, до лекари, да се чувстват изоставени защото обществен транспорт стига до тях веднъж седмично или изобщо не съществува такъв. Има поредица от обстоятелства, които не са с европейските изисквания и европейските правила за живот в общността, но някои лидери на държави явно са се самозабравили и затова трябва да се вземат незабавни мерки и да се спрат парите на някои държави, докато там нещата наистина не станат правови и грижата за хората не е на първо място.

Има държави, които заради еврофондовете правят промени в законите си в последният възможен момент, за да избегнат наказателни процедури и тази порочна практика се практикува от години и естествено това досега не е наказвано от никой, никога, затова трябва да сменим подхода и да даваме пари на държави в които върховенството на закона е на първо място и има реална полза от еврофондовете за хората, не за фирми близки на властта."

Малка проверка показва, че единствените лидери в Европа управлявали своите държави по три пъти в последните единадесет години са Ангела Меркел и Бойко Борисов, което естествено няма да остане незабелязано и от френските и от европпейските медии и докато Германия също иска спиране на парите за държави като България, то какво точно ще напишат за Бойко Борисов и управлението му все още не се знае, но едно е ясно Европа иска да изрита корумпираните политици от играта с еврофондовете и парите от тях.

Припомняме. че докато беше в Аахен точно по покана на Макрон и Меркел, Бойко Борисов заспа по време на служба, а кадрите се споделят от всички европейски медии, като кадъра е разпространен от германската национална телевизия ZDF.

Източник: https://xaknewz.blogspot.com/2018/05/blog-post_744.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!