Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ние от ГЕРБ се гордеем, че даваме стабилност. Ние се гордеем с това правителство

Ние от ГЕРБ се гордеем, че даваме стабилност. Ние се гордеем с това правителство и ще продължим да го подкрепяме.

Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Георги Марков.

Той взе думата за декларация от името на парламентарната група на ГЕРБ, за да отговори на декларацията, която прочете от трибуната лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Меркел посреща Борисов със „Скъпи, Бойко“, Макрон – с „Мон шери!“, Ердоган му се изповядва, заяви от трибуната Георги Марков, очертавайки външнополитическите успехи на правителството. Той подчерта и срещата на Китай с източноевропейските държави „16 плюс 1“, домакин, на която ще бъде София. „Домакинството на „коприната“, на Китай, не беше лесно – взе го България! Ли Кацян ще кацне тук – 400 китайци, да се закачим на този влак“, пожела Георги Марков, подчертавайки конкуренцията на съседните държави, в която сме спечелили домаконството на този важен форум.

Български министър-председател успя да направи балканска четворка. Кога се е случвало това?, попита патетично от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ. И подчертавайки стабилността в България, риторично запита: „Какво искаме – като Румъния да си сменяме правителства всяка година? Като Сърбия – да не знаем с Русия ли сме или със Запада? Като Гърция, където рейтингът на комуниста Ципрас пада!“

Историята я пише ГЕРБ и Бойко Борисов, бе изводът, който направи Георги Марков, след като изброи външнополитическите успехи на правителството.

Догодина ще има евроизбори, ГЕРБ се готви да ги спечели, изрази увереност Марков.

Много е трудно в балканска страна два пъти да печелиш избори, обърна внимание той. Според него БСП били довели „самотния Борисов“ на власт, защото се проваляли всеки път, когато управлявали.

„ГЕРБ били наложили робство? Ми, що не ви освободи президентът?! Той е ваш президент! На ГЕРБ се налага да управлява в коалиция, заради скапания изборен закон. Ако имаше мажоритарна система, ГЕРБ щеше да има пълно мнозинство и да се получи ситуация ала Орбан“, каза Марков.
„А ГЕРБ е отворен към БСП. Вижте фактите – Мая Манолова – омбудсман, вашият кандидат-президент Калфин, кандидат за председател на ОЛАФ и той се запътил нагоре. ГЕРБ прелива от толерантност“, продължи Георги Марков.

Хубаво, че давате алтернативи. Но вие не сте новоучредена партия, каза той. И изреди всички кабинети след 1989 г. с участие на БСП.

Източник: Епицентър.бг

Източник: http://bultimes.bg/nie-ot-gerb-se-gordeem-che-davame-stabilnost-nie-se-gordeem-s-tova-pravitelstvo/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!