Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин подписа указ. На министерския съвет е поръчано да намали два пъти нивото на бедността в страната. До шест години Русия трябва да влезе в петицата на най-големите икономики в света...

Руският президент Владимир Путин подписа указ „За националните цели и стратегическите задачи на развитието на Руската Федерация в периода до 2024 година“, съобщи пресслужбата на Кремъл, предава РИА Новости и Агенция "Фокус".

Документът съдържа редица поръчения, обхващащи икономически, социални и други въпроси.

На министерския съвет е поръчано да намали два пъти нивото на бедността в страната за този срок. До шест години Русия трябва да влезе в петицата на най-големите икономики в света, пише в документа. Икономическият ръст трябва да е над световния, а инфлацията да не превишава 4%.

Правителството, следва от документа, трябва да обезпечи „глобална конкурентоспособност на руското образование“и до 2024 година, Русия трябва да влезе в петицата на световните лидери в областта на приоритетните научни изследвания.

Източник: http://epicenter.bg/article/Vladimir-Putin-podpisa-ukaz--Za-tselite-i-strategicheskite-zadachi-na-razvitieto-na-Rusiya--/153677/7/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!