Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Андрей Райчев: Кабинетът "Борисов" 3 е много по-добър от предишните

Добър международен имидж и стабилна икономика. Придружени обаче със слаба социална политика, комбинирана с липса на решителни реформи. Така описват първата година от мандата на кабинета "Борисов" 3 пред Нова телевизия политолози и социолози. 

Андрей Райчев, Антоанета Христова и Михаил Константинов прогнозираха, че правителството вероятно ще изкара пълния си мандат. Според тях това се дължи както на приличното качество на управлението, така и в разпокъсаността на неговата опозиция. 

Все пак експертите не изключват да се надигне социално недоволство, или предстоящите догодина избори за европейски парламент да пренаредят политическия пъзел. 

"Сегашният кабинет на Борисов е много по-добър като качествен състав от "Борисов 1" и "Борисов 2", заяви за "Здравей, България" социологът Андрей Райчев. 

"Има обективни оценки, които вече се получиха. Включително оценка на българския народ, който написа добър 3,71. Освен това през 11-те последни избора ГЕРБ е спечелил всички без един. ГЕРБ продължава да води с 24 на 20 пункта спрямо БСП", коментира математикът проф. Михаил Константинов. 

"3,71 не е никак лоша оценка. "Добър" пишем, когато искаме нещата още да се подобрят. И "добър" пишем на добрите ученици и студенти, ако питате мен", коментира политическият психолог проф. Антоанета Христова. 

"Той изпъква пред останалите правителства преди него с ярка международна дейност и ни кара да се чувстваме относително горди, че нещо правим и все повече сме някакъв фактор, усещаме се като фактор в нашата балканска и европейска страна", допълни тя. 

Райчев припомни: "Борисов взе властта в много неизгодна обстановка през 2008-а година, когато удари кризата. Просто беше малшанс. Тогава му се падна черната вода. Сега му се падна златната вода. По много причини България върви нагоре. Вятърът духа в платната на правителството".

Източник: http://epicenter.bg/article/Andrey-Raychev--Kabinetat--quot-Borisov-quot--3-e-mnogo-po-dobar-ot-predishnite-/153661/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!