Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Директор на трудов лагер в Китай получава възмездие за преследване на Фалун Гонг

Последовател на Фалун Гонг от Китай разказва историята си.

През 2000 г. отидох на площад "Тиенанмън" в Пекин и апелирах за правото да практикувам Фалун Гонг.

Арестуваха ме незаконно и отведоха в полицейския участък до площада. По-късно ме върнаха в родния ми град и осъдиха на три години престой в трудов лагер.

Без привързаност към слава и изгода

В трудовия лагер ме държаха в изолатор над два месеца. Всички служители – от надзирател до заместник-директор – се опитваха да ме "трансформират" по всякакви начини, за да се откажа от Фалун Гонг.

"Трансформиране" е често използван метод в китайските трудови лагери и затвори, при който посредством психически и физически тормоз жертвата е принуждавана да се откаже от убежденията си и да подпише декларация, че се отказва от Фалун Гонг.

По-късно директорът на лагера ме извика в кабинета си и ми предложи да станем приятели. Попитах го направо какво иска от мен.

"Обсъдихме положението на всички последователи на Фалун Гонг, които все още не са 'трансформирани'", започна директорът. "Тъй като нося отговорност за твоето 'трансформиране', ще продължа да опитите си да те принудя да се откажеш от Фалун Гонг."

Добави, че е проучил моя случай, включително трудовия ми стаж.

"Знам, че трябваше да получиш повишение до поста заместник-директор, но ти беше отказано заради духовните ти убеждения. Не мога да разбера, как може да се откажеш от израстване в кариерата само заради убежденията си?

Чух, че има нова политика спрямо Фалун Гонг. Ако се отречеш от Фалун Гонг, ще ти бъде възстановено предишното социално положение и ще те върнат на предишната ти длъжност."

Директорът продължаваше да говори, докато не осъзна, че думите му не ме интересуват. Затова се съгласи да ме изслуша.

Самоусъвършенстване във Фалун Гонг

"Вие не разбирате какво е Фалун Гонг", започнах аз. "И не можете да си представите колко задълбочено е това учение. Ако се стремя към какъвто и да било социален статус, не бих могъл да се самоусъвършенствам.

Буда е бил принц и наследник на трона. Но се е отказал от правото на наследство и е просил, за да постигне просветление. От Ваша гледна точка той е жалък и смешен. Въпреки това хората практикуват будизъм вече 2500 години."

Директорът отвърна, че не вярва в това, тъй като хората искат само да са богати и успешни.

Тогава му разказах, че след като започнах да се самоусъвършенствам, здравето и характерът ми се подобриха. Близките ми също се облагодетелстваха от това.

Споделих, че да бъда "трансформиран" би било равносилно на това да се отрека от убежденията си, тоест от целия си живот.

Директорът нямаше какво повече да каже. Видя, че съм непоклатим. Все пак додаде: "Тъй като съм член на китайската комунистическа партия, съм инструктиран да те 'трансформирам', затова трябва да го направя. Дали ще се поддадеш, зависи от теб. Ще идвам при теб всяка седмица и ще докладвам на началството."

Без съжаление

Когато отново се срещнахме, директорът каза: "Видях килията, в която те държат. Не ти е там мястото. В тази килия държат крадци, насилници и бандити. Някои от тях, макар да са млади, са арестувани многократно. Сигурно е тежко да бъдеш в такава среда."

Замислих се и отговорих: "Арестуваха ме, защото следвам принципите Истинност, Доброта, Търпение, и се опитвам да бъда добър човек. Разбира се, че не ми е тук мястото. Но какво мога да направя, ако не ме освободите?

Аз съм единственият последовател на Фалун Гонг в килията. Останалите са такива, които наричате бандити. Всички те прекрасно знаят, че съм добър човек. Никога не съм се спречквал с кого да е от тях. Макар между тях да има конфликти, съм приятел с всеки един от тях. Обръщат се към мен, когато имат проблеми. Някои дори казаха: 'Фалун Гонг е нещо наистина добро! След освобождаването си също ще практикувам Фалун Гонг.' Така, макар мястото ми да не е тук, не съм сам.

Болезнено е да изгубиш свободата си, но още по-болезнено е да изгубиш душевната си свобода. Макар да съм в затвора, душата ми е свободна. Въпреки, че сте "директор", душата Ви е заключена. Дори да знаете, че Фалун Гонг е добро и че може да Ви избави от болести, не смеете да кажете, че е нещо добро. Това е така, защото не можете да захвърлите душевните окови на комунистическата партия."

Накрая му казах: "Всеки човек има свой собствен живот и съдба. Съдбата решава дали ще бъда високопоставен служител или не. Ще направя всичко по силите си да бъда добър човек, независимо къде съм. Не съжалявам за нищо. Вие можете ли да направите това?"

Същия ден директорът беше похвален за приноса си в преследването на Фалун Гонг.

Но преди да успеем да се срещнем трети път, го уволниха, тъй като 11 последователи на Фалун Гонг избягаха от лагера.

Може би уволнението му беше предупреждение към онези, които все още се подчиняват на заповедите на комунистическата партия и преследват последователи на Фалун Гонг.

Каквото посееш, това ще пожънеш.

От Ru.Minghui.org, falun-bg.info

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!