Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вежди Рашидов: Спрете с този срамен дебат за заплатите, подривате устоите на държавата!

"Когато Велко Кънев умираше, аз дадох от заплатата си, за да му помогна! Когато Гого от "Тоника" умираше, аз помогнах със заплатата си! Вие къде бяхте тогава?! Хванете със заплатите си и започнете да помагате на бедните българи. Спрете да унижавате депутатите!" Това заяви в емоционално слово от парламентарната трибуна народният представител от Вежди Рашидов по време на дебатите по предложението на БСП за намаляване на депутатските заплати, цитиран от БЛИЦ.

"По корем ли искате да лазим. Като искаме да се изравним и да сме равни, приберете си децата от чужбина и ги доведете тук. Започва да ме е срам и да се замислям за куп неща. Не само ще ни мразят, вие всеки ден подривате устоите на българската държава в лицето на българския парламент. Преди да стана министър, като честен човек ви изкарах доходите си. Мълчете, да не изкарам списъка, дето сте ходили при Цветан Василев", сопна се Рашидов след опити да бъде прекъснат от опозицията, а после продължи:

"Платил съм данъци, всяка стотинка ми е кристално чиста. Колко човека от вас казаха дали си плащат данъците върху гарантиран блог? Колко от вас присъстваха при Цветан Василев за преференциални лихви? Вие сега ли ми говорите? Събирайте пари и помагайте на по-бедните. Не може социализмът да се върне", заключи Рашидов.

"Ако ви е нещо в повече - помагайте на събратята си. Като бях министър, всички български творци получаваха по 200 лева пенсия. Те мизерстваха. С министър Младенов направихме тези пожизнени награди, за да не ги унижаваме пред българския народ. Вие защо не го направихте толкова години от 90-та насам, а аз го направих? Толкова пъти бяхте на власт? Да го бяхте сторили. Мен вече ме е срам, че съм депутат. Това ли заслужих след това, което направих? Да ядем жабите ли? Смятам, че хубаво е да се прекрати този срамен дебат. На избори отивайте с достойнство. Четири парламента вече съм депутат", каза той.

Източник: http://epicenter.bg/article/Vezhdi-Rashidov--Sprete-s-tozi-sramen-debat-za-zaplatite--podrivate-ustoite-na-darzhavata--/153475/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!