Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов атакува Радев: Той е президент на две партии - на БСП и на ДПС! Не спира да ме напада

Той се държи като президент на една партия, на две - БСП и ДПС. Не може ние да мълчим, защото той е президентът. 

С тези думи премиерът Бойко Борисов атакува президента Румен Радев. Премиерът даде пространно интервю за Нова телевизия. 

300 милиона ни изсмукнаха за Кугарите, така бяха подписали договорите, подчерта премиерът в остра критика към Радев като бевш шеф на ВВС.

И се върна към времето, когато са купувани самолетите Спартан и хеликоптерите Кугър без оборудване."Защо купиха три Спартана, там една пушка няма, а са най-скъпите. От най-скъпите, най-модерни Кугъри, четири летят, другите са на земята", изреди премиерът.  

Президентът говори като човек, сякаш е дошъл от някъде, а години наред е бил командир във ВВС. В моя кабинет твърдеше, че авиацията се приземила. А с какво ще прави парад на 6 май? Купили сме самолети и вертолети, които дори не летят, но са последен модел и много скъпи. Тоова сме го направили ние. "Спартани" купили, ама сега от два правим един. Защото не може да се обслужва и ремонтира. 

Според Борисов Радев не може да бяга от проблемите в армията, защото е бивш шеф на ВВС.

Не може - откак съм аз, да има само проблеми. А имаше филми - "Баш майстора", гледах го, такъв е българският строител, припомни Борисов. 

Само ГЕРБ подкрепя президента Радев за  2% от БВП да се отдели за отбрана. Партията БСП, която го издигна, не го подкрепя. Нинова категорично заяви на КСНС, че няма да подкрепят искане за 2% от БВП да отиде за отбрана. А не чух президентът да каже, че ако спазим желанието на Нинова, нарушаваме изискванията на НАТО, каза още министър-председателят.

 "Враждата може да е само отрицателна. За мен президентът винаги е бил обединител на нацията, в момента не виждам да казва нищо, което да обединява. Ако има данни за корупция, да даде човека на прокуратурата. Без доказателства, не може да излезеш и да говориш така", каза премиерът 

"Такова председателство и такива срещи едва ли скоро ще се проведат пак така в България. Точно сега да иска оставка, като абсолютно не е готова, не виждам какво се мъчи да прави. Има проучвания и те ясно говорят кой ще спечели. Два пъти им казвах "хайде, управлявайте" и им дадох. Те какво сториха? Какво стана в тяхното правителство? Какво решиха те?", коментира Борисов искането на лидера на БСП Корнелия Нинова за оставка на премиера и министрите му. Да искаш два месеца преди края на председателството вот на недоверие, дни преди срещата на високо равнище в София, през юли 4 дни китайският премиер ще стои в България и точно сега да искаш оставка, когато не си готов, не виждам защо го правиш това с държавата. Догодина има избори и ще си премерим силите, каза още министър-председателят

"Не считам, че съм идеален и правим всичко както искаме. Радев не спира да ме напада, където и да отиде. Нали е обединител? Той е президент само на две партии - на БСП и на ДПС", добави премиерът  

„Престрелките са от него към нас и към този момент това носи само вреда.

Дядо ми казваше, че винаги е по-добре два коня да теглят каруцата, отколкото един. А Радев се държи като президент само на две партии - БСП и ДПС”, така премиерът коментира словесната битка между „Дондуков” 1 и „Дондуков” 2. 

 Видяхме служебното правителство и кадрите им. Резултатът е 150 млн. лв. по-малко събрани от приходните агенции. Единственото, което решиха беше за изтребителите, заяви Борисов по адрес на БСП и Румен Радев. 

"Търговците винаги може да имат спекула заради еврото. Надявам се да не стане. Полагаме много усилия да влезем в Еврозоната, защото това ще намали и лихвите по кредитите. Държавите в ЕС са скептични, защото вече са патили от страни, които не са готови да приемат еврото", каза той

"Аз съм отраснал с маргарин. Преди маслото беше много скъпо. Преди родителите сме се редили на опашка по 2-3 дни, когато на власт беше БСП. Много бързо това се забрави", каза той.

Докато охранявах Тодор Живков, имах възможност да слушам много, дори как се управлява точно Политбюро, разказа Борисов в почти едночасовото си интервю пред Нова тв.

Водещите направиха славнение с неговата продължителност на власт и тази на Живков. "Щях да се плаша, че съм толкова време на власт, ако по някакъв начин насилствено съм я държал. Сега давам на всички да управляват, но като дойдат избори, не могат да ни бият. Какво да направя аз", заяви Борисов. 

"От царя съм чувал същите истории, исторически като факти, които съм чул и от Тодор Живков. Считам, че тези неща са ми били много от полза", призна той.  Борисов си спомни и как Царят Сакскобургготски му казал по адрес на Живков: "Борисов, ти имаш редкия късмет да общуваш с него, когато се е очовечил" (когато вече е паднал от власт -б.р.). 

Източник: http://epicenter.bg/article/Borisov-atakuva-Radev--Kakvo-shte-leti-utre--ako-e-prizemena-aviatsiyata-/153428/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!