Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Българите са №1 по материални лишения, пресметна Евростат

„България е на първо място в ЕС по тежка степен на материални лишения за 2017г. Това означава, че българите не могат да си позволят поне четири от следните неща, за които повечето хора смятат, че са необходими, за да водят адекватен живот: да плащат сметките си навреме; да поддържат дома си адекватно топъл; да са изправени пред неочаквани разходи; да ядат месо (или риба или вегетариански еквивалент) редовно; да си вземат една седмица почивка далеч от дома; да имат телевизор, пералня, кола,телефон”, пише икономистът Румен Гълъбинов на база данните на Евростат, които виждате подредени в таблица. Нашите 30% означават, че става дума за 2,5 милиона българи, допълва 19 минути.

Прави впечатление, че след лидерите в класация с близък до нулата процент аутсайдерите: Швеция, Люксембург, Финландия, Холандия, Австрия, Дания, Малта, се нарежда бившата – също като нашата – страна от соцлагера Чехия, където крайно бедните са едва 4%. Веднага след нея се класира бившата съветска република Естония, после идва великата Франция, както и екс югорепубликата Словения. Чак после се нареждат Великобритания, Испания, Белгия и Ирландия, и идва средният показател за ЕС малко над 5%.
В нашия – лошия – край на листата са Румъния, но с 19%, както и Гърция, но само с 21% или с 1/3 по-малко от нашите рекордни 30%.

Източник: http://19min.bg/news/8/100248.html#100248

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!