Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Държавата се движи в правилната посока – и по ръст на икономиката, и по това, че доходите растат, и по това, че хората пътуват

Колелото се върти, не е хубаво да се руши държавността!

Това заяви на извънредна пресконференция вицепремиерът Красимир Каракачанов по повод на атаките към управлението, прозвучали в словото на соцлидера Корнелия Нинова на митинга на БСП за 1 май.

„Слушахме колегите, които минаваха по булеварда – хубаво е да протестираш, но не е хубаво да рушиш държавността, защото колелото се върти и на другия ден може ти да си на власт. Крайно време е всички ние като българи да си седнем по-сериозно на столчетата и да бъдем по-кооперативни един към друг. Когато сме се явявали на избори, всички сме се явявали, за да заслужим доверието на хората. На последните избори хората дадоха доверието си на нас. Крайно време е да бъдем повече отговорни“, каза Каракачанов. Той изтъкна на няколко пъти, че за него и колегите му днешният Ден на труда е работен. И затова са чули изказванията на червения митинг, който бе под прозорците на Министерския съвет на „Дондуков“ 1.

След Първомайския митинг на БСП правителството свика извънредна пресконференция. Пред медиите застанаха вицепремиерите Красимир Каракачанов и Томислав Дончев и финансовият министър Владислав Горанов.

Държавата се движи в правилната посока, БСП руши институциите, бе изводът от словата на тримата представители на кабинета.

Да спрем с тази байгановска традиция, когато си в опозиция да плюеш управляващите, изтъкна Каракачанов, който взе думата пръв.

Днешният ден ни е работен, но довечера каня г-жа Нинова на една бира. Да спрем с атаките, никоя държава не е успяла с противопоставяне, каза още Каракачанов.

„Основната ни амбиция е да снабдим българската авиация с нови изтребители, за да може да изпълнява в пълен обем своите задачи. Наред с това ще продължим да поддържаме старите самолети. Само с новата техника няма да се справим. Към момента сме сключили договори за поддръжката на МиГ-29 с РСК-МиГ на стойност 1,5 млрд. Хеликоптерите Ми-17 – в момента един от тях изпълнява много успешно мисия по гасене на пожари. Амбицията ни е да вдигнем във въздуха още един от тях. Направили сме междуведомствена група за кугърите, за да видим дали можем да ги използваме за медицински цели“, заяви в началото на изказването си Каракачанов, който е и военен министър.

„18-19 години не са увеличавали заплати в сектор „Сигурност“ – сега това се случи. Купува се и нова техника за армията. Опитваме се да правим нещо. Амбицията ми е да направим военната професия престижна. На 1 май не мога да съм доволен, когато слушам, че държавата се управлява от някакви изроди, които стоят в задкулисието и правят всичко друго, но не работят в полза на гражданите“, продължи Каракачанов.

„Скоро се навършва една година от управлението на сегашното правителство и трябва да кажем няколко думи, без да имаме претенции за отчетност и на фона на амбициозността на левицата“, посочи министърът на финансите Владислав Горанов, който взе думата втори.

„Качеството на управлението се мери само през избори. Всички други претенции на партиите как да се управлява се мери само по-най правилната социология – изборите. Вече една година държавата се движи в правилната посока – и по ръст на икономиката, и по намаление на дълга, и по това, че доходите растат, и по това, че хората пътуват и са икономически активни. Това са реалните политики, по които се развива държавата“, каза още финансовият министър.

„Лидерската криза в БСП ескалира чрез вокални измерения, които нарушават качеството на политическия живот, но това не ни притеснява в момента“, продължи Владислав Горанов.

Според финансист №1 „лидерската криза в БСП и вътрешнополитическите проблеми в БСП изкривяват дебата и това вреди на политическия живот“.

И нападна и държавния глава, като каза следното: „Назначаването на президент показа, че в БСП нямат притеснение да използват всички ресурси, включително и рушене на институциите. Опитът чрез институционално противопоставяне да се донесе нестабилност на държавата няма да им донесе успех. Това, което се случва в държавата, независимо от това, което се случва в главите на опозицията, е положително и това се доказва от всички макроикономически показатели.“

„Всички фалцети, използвани в политиката, дори на днешния ден, са несъотносими към икономическото развитие. Това, което се случва в държавата, е положително, независимо от възприятието в главите на опозицията“, каза още Владислав Горанов.

Източник: Епицентър.бг

Източник: http://bultimes.bg/durjavata-se-dviji-v-pravilnata-posoka-i-po-rust-na-ikonomikata-i-po-tova-che-dohodite-rastat-i-po-tova-che-horata-putuvat/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!