Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Това не е игра, а война с българската държавност – режисирана кампания от политици с атлантическа зависимост...

Това не е игра, а война с българската държавност – режисирана кампания от политици с атлантическа зависимост...
 
„Това не е махленски дебат, а режисирана кампания и тя не е първата. Има политици, които водят война с българската държавност”.
Така президентът коментира репликите във властта от последните дни.
„Вие виждате, какви лъжи се тиражират в медиите. В стремежа си да дискредитират президентската институция, тези хора залагат на карта европейската принадлежност на България и то в разгара на европейското председателство.

Опитват се да приватизират европейската идея за лични политически цели. Колко струват техните евроатлантически клетви, след като деградират армията и заблуждават съюзниците и какви европейци са тези политици, след като допуснаха корупцията, бедността, несправедливостта да се превърнат във визитка на страната ни, а България да бъде изхвърлена от европейската карта що се касае до свободата на медиите”, заяви държавният глава.

„Нашата корупция вече се вижда и отвъд Океана, чели сте доклада на Държавния департамент на САЩ  и как очакваме да бъдем приети в Шенген и в еврозоната, когато властта насажда убеждението, че тук няма консенсус относно нашата европейска принадлежност. Колкото повече се кълнат в евроатлантизма, толкова повече ни отдалечават от Европа”, продължи Радев.

„Щом премиерът смята, че някой друг трябва да управлява министрите му, трябва да инициира съответните промени в Конституцията”, така президентът коментира нареждането на премиера Бойко Борисов, който заръча на министрите си да “осветят с прожектор” обществените поръчка пред Радев.

Източник: http://www.gudelnews.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!