Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пиърсин Шарп от Дума, Сирия: Няма никакви доказателства за химическата атака

Пиърсин Шарп от Дума, Сирия: Няма никакви доказателства за химическата атака

Когато ги попитах какво мислят за тези химически атаки, те ми казаха, че са инсценирани от бунтовниците, които са окупирали града по това време. Казаха, че е било постановка, че е било трик и когато ги попитах защо, те ми казаха, че бунтовниците са били отчаяни, имали са нужда от трик, за да отклонят сирийската армия и да избягат.


Репортаж от мястото на събитието за One America News Network:

"Отидох при случайни хора, понеже има много подозрения, че интервюираните хора са планирани, че са или руски агенти, или подставени лица за интервю и други подобни, така че избрах случайни хора, никой не е идвал сам при нас, интервюирахме може би трийсет или четиресет души из целия град и постоянно измежду всички хора, с които говорихме из целия град, никой не каза да е видял или чул нещо за химическа атака.

Те казаха, че живеят там от 15 години, някои от тях, т.е. те са жители на града от дълго време и много от тях са били много близо до мястото, което се твърди, че е било атакувано в онзи ден, един мъж каза, че е бил на 15 метра от там, по времето когато се твърди атаката и не е чул или видял нищо необичайно.

Когато ги попитах какво мислят за тези химически атаки, те ми казаха, че са инсценирани от бунтовниците, които са окупирали града по това време.

Казаха, че е било постановка, че е било трик и когато ги попитах защо, те ми казаха, че бунтовниците са били отчаяни, имали са нужда от трик, за да отклонят сирийската армия и да избягат.

Жителите ми казаха, използвам много често тази фраза „жителите ми казаха“, защото искам да е ясно, че това не е мнение, не е пропаганда, обвиняваща някого, това са фактите, които открихме на място, когато бяхме в града, неща, които видяхме от първа ръка.

Така че, жителите казаха на мен, че терористите са инсценирали тази атака, за да накарат националните сили да нападнат сирийската армия, която е била по петите им, и така да могат да избягат.

Тази история ни беше разказана от множество хора.

Превод: Екатерина Грънчарова

***
Източник: glasove.com

Източник: https://www.lentata.com/page_11196.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!