Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мисъл на годината: Страх ни беше, че ще скрие парите, като ги внесе в банка! Иванчева вече е обвинена за подкуп...

Прокурорските обяснения около ареста на Иванчева стават все по-абсурдни и достойни за сценарии на “Мистър Бийн”.

Според бойковите ченгета, спретнали най-идиотската постановка в историята, цялото преследване в София било поради 2 причини – да не внесе парите в банка, или да не ги изхвърли.

Обяснението с банката е толкова глупаво, че не заслужава дори да се коментира. Рушвет да внесеш веднага в банка, е самата мечта на прокурора, няма по-голямо самопризнание от това. И като добавим, че сумите над 30 хиляди лева се докладват веднага от банките в ДАНС, та какво по-добро от това рушветчията да направи самопризнания, като внесе 70 хиляди евро в банка?

Другата теза обаче е още по-идиотска. Бързали, за да не изхвърлела Иванчева парите. Тя била много предпазлива и можела да го направи.

Как обаче ще изхвърли парите, като ги е “сложила” в багажника. Ако иска да изхвърля, ще са до нея на седалката. И като види полицейските коли, ще направи някаква гоненица, ще спечели няколко секунди, за да ги изхвърли по пътя. Тя нагласила всичко багажника, но била готова да ги изхвърли?

Всъщност, всичко е пределно ясно – ако изобщо е взела подкуп, тя едва ли би го метнала в багажника. Чанти или кашони с пари, се държат обикновено вътре в купето. Но багажникът е идеалното място да подхвърлиш пари, просто защото човек като си върши друга работа, не отваря багажника преди всяко влизане в колата.

Може и да сме само 20% мислещите в тази държава, но с вашата недостижима бойковистка глупост, направихте и останалите 80% да ви се смеят през сълзи…

Добри Божилов, Фейсбук

Десислава Иванчева вече е обвинена за подкуп, заместникът ѝ и посредникът - като помагачи

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на кмета на "Младост" Десислава Иванчева, заместника ѝ Биляна Петрова и мъжа, който според разследващите е влязъл в ролята на посредник при вземане на подкупа от строителен инвеститор.

Иванчева е обвинена за подкуп в особено големи размери, който представлява особено тежък случай, а Петрова и посредникът - като нейни помагачи, информира Би Ти Ви.
Адвокатът на Иванчева Марин Марковски потвърдил за нейното обвинение, съобщава "Дневник". 

От прокуратурата официално отказаха да коментират и обясниха, потърсени от "Дневник", че ще дадат информация по казуса утре. Говорителят на спецобвинението заяви, че в петък наблюдаващият прокурор ще внесе искане за постоянен арест в съда, но не уточни дали за тримата задържани или само за двете жени.

След така повдигнатото ѝ обвинение от 10 до 30 години затвор заплашват зрелищно арестуваната във вторник Иванчева, както и конфискация на цялото или част от имуществото ѝ и забрана да заема определени длъжности. 

Според информация на БНР посредникът е бившият районен кмет Петко Дюлгеров, за когото все още не е известно дали прокуратурата ще иска постоянен арест.
Посредникът е направил саморъчно пълни признания, заяви вчера шефът на специализираната прокуратура Иван Гешев. Обясненията му са част от доказателствата, но дори и в рамките на разследването и на евентуален процес той да се откаже от тях от прокуратурата уверяват, че имат достатъчно още, информира БНР.

Освен белязаните пари, открити у Петко Дюлгеров, чантата на Биляна Петрова и кашонче в колата на Десислава Иванчева, плюс специалните разузнавателни средства, документирали разговорите между тях и изнудвания бизнесмен, като доказателства ще се ползват и записите от заведенията, в които са се получавали и предавали белязаните пари.

На вчерашния брифинг на прокуратурата и антикорупционната комисия шефът на спецобвинението Иван Гешев заяви, че обвинението в подкуп е работно и той не изключи възможността тримата задържани да бъдат обвинени в участие в престъпна група, пране на пари или др.

http://epicenter.bg/article/Desislava-Ivancheva-veche-e-obvinena-za-podkup--zamestnikat---i-posrednikat---kato-pomagachi-/152301/3/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!