Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Военният успех от ударите е нула, финансовият - $500 млн... Кабинетът подкрепи ударите, без да ме е питал, аз не подкрепям...

Ефектът от ударите на САЩ в Сирия е нулев. Това коментира президентът Румен Радев по време на лекция пред студенти в УНСС.

"Военният резултат се оценява по постигнатите последствия. Такива няма или са символични. В този смисъл, военен ефект от тази заря няма" - каза Радев, който е и генерал-лейтенант от запаса.

Направените разходи за 120 ракети и самолети са близо половин милиард долара. Това е единственият съществен ефект. Някой ще "направи печалба" от този разход, допълни държавният глава.

Той посочи и, че има известен вътрешно-политически ефект от ударите, в рамките на участвалите страни. Т.е. Тръмп и Мей са постигнали известна популярност.

"Правителството не ме е питало, когато подкрепи ударите. Това си е тяхна позиция, несъгласувана с президента. Аз лично не ги подкрепям - нито като военен, нито като политик..." - каза още Радев.

Извън военната обстановка, той коментира и корупционната ситуация. "България е строителна площадка в която някакви хора носят и работят нещо, а други хора - изнасят. Непрозрачността и кражбите съсипват държавата..." - каза той.

Г.Н.

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/04/500_16.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!