Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ракетите бяха "хуманитарна операция"...

В пореден опит да ни докаже, че сме влезли в абсурден съюз, Соломон Паси се появи тази сутрин по телевизията.

От него научихме, че бомбардировките били "хуманитарна операция", защото целели да се защити цивилното население от терора на Башар Асад.

Същото това цивилно население от години бяга към регионите, контролирани от Башар Асад, в опит да се спаси от ислямисти, чужди наемници и всякакви изроди, плъзнали из Сирия.

Паси обаче очевидно има спусната нова опорна точка, която издава възможни намерения на началниците му. Той каза, че мирът няма да дойде, докато на власт е Асад.

Т.е. ако началниците на Паси спускат нова пропагандна мантра, вероятно имат и нови намерения. Ако целта е да се направи обрат във войната, то с оглед на почти постигнатата победа от страна на Русия и Сирия, предстои нов сблъсък и този път не е ясно до къде може да стигне.

Малко преди това друг атлантически говорител  - Елена Поптодорова, каза че ударите са само първа стъпка, а американският представител в ООН Ники Хейли заплаши с нови удари, ако има нова химическа атака. Разбира се, такава "нова атака" САЩ могат да си организират точно като предните. Т.е. ако искат нова война, те лесно ще си я нагласят.

Доколкото обаче, с наличните сили в Сирия, Русия не може да противостои на американските войски в региона, не е изключено сблъсъкът да включи използване на стратегическите арсенали.

Г.Н.

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/04/blog-post_264.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!