Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Що за държава е тази, в която външният министър се отрича от международното право, а военният стреля предупредително срещу жертвата, не срещу престъпника?

Велизар Енчев е Доктор по международно право

ДНЕС Е ДЕН ЗА ДВОЕН ТРАУР – ЗА ЖЕРТВИТЕ ОТ ВОЙНАТА НА ПЪТЯ И ЗА ПОГРЕБАНОТО МЕЖДУНАРОДНО ПРАВО

Външната министърка Екатерина Захариева заяви на извънредната пресконференция в Министерския съвет: „Атаката е предупреждение към режима в Сирия да спре с употребата на химическо оръжие“. 

За да не остане и капка съмнение на кого се кланя, военният министър Каракачанов тежко обяви, че въздушните удари срещу Сирия били „предупредителен изстрел“.

Но нито един репортер не посмя да попита двамата пишманминистри (без нито един ден стаж в дипломацията и отбраната): Къде са доказателствата за използване на химическо оръжие от сирийската правителствена армия? Къде са труповете на жертвите от химическата атака? Как пък няма и една снимка на обгазените деца и жени в Дума? 

Що за държава е тази, в която ръководителят на дипломацията й се отрича от международното право и възхвалява агресията срещу суверенна държава, а военният й министър подкрепя предупредителен изстрел срещу жертвата, а не срещу престъпника? 

Тази държава е България, със статут на евробандустан, управлявана от генерал-губернатора Бойко Борисов.

Днес е ден за двоен траур – за жертвите от войната на пътя и за погребаното международно право. 

Източник: Велизар Енчев, Фейсбук

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!