Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лавров: Москва скоро ще огласи интересни моменти от доклада на ОЗХО по случая „Скрипал“

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че страната му изучава доклада на ОЗХО за инцидента в Солсбъри и в скоро време ще огласи „интересни моменти от него“, предаде ТАСС, цитирана от Агенция "Фокус".

„Сега се занимаваме с подробно изучаване на този доклад, там има много интересни моменти, които се натрапват при прочитане. Ние скоро ще им дадем гласност, когато експертите ни се справят с този доста обемен документ“, заяви руският министър на външните работи на пресконференция в Москва.

Лавров заяви още, че се надява, че западните страни няма да се решат на авантюра в Сирия по иракския или либийския сценарий.

"Да не дава Господ, да бъде предприето нещо авантюристично в Сирия по либийския или иракския опит... Надявам се, че никой няма да се осмели на такава авантюра. Но, въпреки това, дори и незначителни ексцесии могат да доведат до нови мигрантски вълни в Европа", предупреди министърът.

Русия разполага с неопровержими данни за това, че "химическата атака" в сирийския град Дума е била постановка, към която са съпричастни спецслужбите на една от страните, заяви Лавров.

"Имаме неопровержими данни за това, че това е била постановка. И в тази постановка имат участие спецслужбите на една държава, която днес се напъва да бъде в първите редове на русофобската кампания", заяви Лавров, без да споменава името на въпросната държава. В публикации на руски медии обаче вече открито се говори, че това е Великобритания.

Източник: http://epicenter.bg/article/Sergey-Lavrov--Moskva-skoro-shte-oglasi-interesni-momenti-ot-doklada-na-OZHO-po-sluchaya--Skripal--/151755/7/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!