Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Симеонов връща пушенето в кръчмите, въвежда нов данък за прогонване на руските туристи...

НФСБ ще предложи промяна в Закона за здравето, с която да разреши тютюнопушенето в обособени помещения.
Това би възстановило стария режим, при който в заведенията можеше да се пуши в помещения за пушачи.
Проектът за промени бил "едно от скритите оръжия" на НФСБ и ще бъде представено в парламента скоро, стана ясно то думите му по време на интервю за БНТ. Преди това проектът ще бъде обсъден с другите две партии от коалицията "Обединени патриоти".
Според предложението старият режим ще бъде върнат частично. Ще се запазят забраните за пушене на определени обществени места като театри и зали, но не и в заведения, обясни Симеонов. По думите му настоящият режим и без това не се спазвал - достатъчна била само една разходка по "Витошка", за да се увери всеки в това.

„Аз съм озверял противник на тютюнопушенето. Ето сега ще ме намразят 240 човека, но казвам, че се пуши в парламента“, каза още той.
„Има двуличие, не мога да разбера защо се създават закони, които не се спазват и се нарушават на всяка крачка", заключи той. Всъщност това е критика към самия него, защото спазването на закона е задължение на правителството - то трябва да контролира и глобява.
НФСБ ще предложи още отделна такса за апартхотелите по Закона за месните данъци и такси, която трябва да се плаща от всеки собственик на апартамент в курорт, а размерът ѝ ще зависи от курорта. Това е очевиден опит да се ударят и прогонят руските собственици на подобни апартаменти. Симеонов е върл русофоб и мрази всичко руско.
Партията подготвя и трети законопроект за преместваемите обект и с изискванията към тях. В него ще бъде прецизирано понятиято "преместваем обект".
Предвиждат и промени и в Закон за хазарта, сред които и премахване на оповестяването на игрите и спечелите печалби.

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/04/blog-post_544.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!