Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Как се крадат 16 милиарда лева от най-бедният народ в Европа?

Image result for Как се крадат 16 милиарда лева от най-бедният народ в Европа?

Има само един начин – като превземеш държавата, институциите и всички власти. Този процес се нарича „мафиотизиране на държавата”. И точно това наблюдаваме през последните десетилетия с ескалация през годините. Когато мафията управлява се развиват два успоредни процеса. Силно обедняване на населението и криминализиране на институциите, в смисъл, че те от защитаващи общественият интерес, се превръщат в мафиотски структури защитаващи и обслужващи властта на мафията. Обслужват я, като осигуряват достъпа и източването на финансовите потоци, прикриват престъпленията и мачкат неудобните и непримиримите.

През последните десет години на власт са ГЕРБ, начело с бившия охранител Бойко Борисов, превърнали корупцията, схемаджийството и шуробаджанащината в стил на управление. Превърнали държавата в свое феодално владение, а народа в крепостни, които осигуряват властта и благополучието на своите господари.

За последните десет години управляващите успяха да превърнат България в най-бедната и корумпирана държава в Европа, а българите в най-бедната, болна, нещастна и изчезваща нация в Европа. В същото време нашите управляващи смениха лексиката си и в речниците им думата ‘милиони” се смени с „милиарди” и от собственици на стари Опели се превърнаха в мултимилионери с активи за стотици милиони.

Въпросът е КАК СТАВА ТОВА? Как народа обеднява, управниците богатеят, а виновни все няма?

Отговорът е прост – като крадат и източват бюджета на държавата. Това е само един от начините. През годините всички сме чували за схемите чрез които се краде и източва ДДС, чували сме за невероятни суми, чували сме за милиони и милиарди! И в същото това време Бойко Борисов почти ежедневно ни залива с информация, как „приходните агенции” били „преизпълнили плана” как били събрали един или два милиарда в повече, докато в това време болниците фалират, пенсионерите агонизират с по сто евро пенсии, а лекари, учители, полицаи и учени протестират заради мизерните си заплати.

КАК ТАКА, ХЕМ ХАЗНАТА СЕ ПЪЛНИ, ХЕМ ВСЕ ПАРИ НЯМА??

Ами така, защото това Е НАЙ-БРУТАЛНАТА ЛЪЖА И НАЙ-СРАМНАТА ТАЙНА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ! Бюджета не се пълни, а се краде най-нагло! Преди няколко месеца в свои интервюта следовател Бойко Атанасов огласи информация за незаконни споразумения на прокуратурата с организирани престъпни групи за източване на ДДС. Споменатата от него сума е в размер на 4.7 милиарда лева! Това е същият следовател, който пред сайта Биволъ разкри шпицкомандите в прокуратурата занимаващи се с мокри поръчки за прикриване на престъпления и корупция и мачкане на неудобните за властимащите хора.

Взимайки повод от думите му, на 13.02.2018.г сдружение БОЕЦ внесохме заявление по ЗДОИ до НАП и Министерството на финансите , с което питаме точно това – КАКЪВ Е ОБЩИЯТ РАЗМЕР НА НЕСЪБРАНОТО ДДС ПО ВЛЕЗЛИ В СИЛА РЕВИЗИОННИ АКТОВЕ НА НАП СЛЕД 2000Г. КАКТО И РАЗБИВКА ПО ГОДИНИ? Отговора от МФ е абсурден – министър Горанов отговаря, че във финансовото министерство няма такава информация! На практика министъра, който изготвя и предлага бюджета на държавата ни казва, че не знае в какъв размер е събраното и несъбраното ДДС, което е основно перо в приходната част на бюджета. По закон именно министъра на финансите е длъжен да упражнява контрол върху дейността на НАП, а в случая той признава за извършено от него престъпление по служба, като не е упражнил този контрол. Владислав Горанов е втори мандат финансов министър и един мандат преди това зам.-министър на финансите. Освен със все по ширещата се бедност и мизерия, този министър ще остане в историята и с нашумялата му снимка с Пеевски.

По важен е отговорът на НАП! Тук също е важно уточнението, че отговорът е подписан лично от изпълнителната директорка на НАП – Галя Димитрова, което означава, че не може да има съмнения за достоверността на данните.

ИНФОРМАЦИЯТА СЕ ОКАЗА ОЩЕ ПО СКАНДАЛНА ОТ ОЧАКВАНОТО!

В отговора до БОЕЦ, Димитрова заявява, че несъбраното ДДС по влезли в сила ревизионни актове на НАП е в размер на 5 791 578 000 лв. ПОЧТИ ШЕСТ МИЛИАРДА ЛЕВА! Трудно може да си представим тази сума. За сравнение бюджета на МВР за последните пет години взети заедно е по малко! ШЕСТ МИЛИАРДА ДОКАЗАНО ОТКРАДНАТИ И ИЗТОЧЕНИ ОТ БЮДЖЕТА! И това не е всичко!

Общият размер на установените задължения по ревизионни актове на НАП е в размер на 16 210 668 700 лв. НАД ШЕСТНАДЕСЕТ МИЛИАРДА ЛЕВА! И това с допълнението, че тези пари в огромната си част са несъбираеми! ТОВА Е СЪИЗМЕРИМО С БЮДЖЕТА НА ДЪРЖАВАТА ЗА ЕДНА ГОДИНА! – ПЕНСИИ, ЗАПЛАТИ, ОТБРАНА, ПОЛИЦИЯ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, СПОРТ, ОБРАЗОВАНИЕ, НАУКА, СОЦИАЛНИ РАЗХОДИ, ВСИЧКО ВЗЕТО ЗАЕДНО!

МИЛИАРДИ НЕСЪБРАНИ! На фона на фалиращи болници, протестиращи служители от различни сфери, мизерни пенсии и тотален демографски срив заради беднотията и зверската корупция. МИЛИАРДИ ОТКРАДНАТИ, а в това време събираме левчета за да си лекуваме децата и близките, защото ДЪРЖАВАТА НЯМА ПАРИ! МИЛИАРДИ ОТКРАДНАТИ, а Бойко Борисов говори за стабилност и икономически растеж!

Разбивката по години е не по малко втрещяваща! За всичките 11 години от 2000г. до 2010г. общият размер на откраднато ДДС е 1 400 000 000 лв. След встъпването на Буда на власт и внедряването на калинките на ГЕРБ в НАП и останалите институции картината рязко се променя! Само за 2011г. установеното източено ДДС е в размер на 1 100 000 000 лв. ЕДИН МИЛИАРД И СТО МИЛИОНА ЛЕВА! Това е годината, в която ГЕРБ откраднаха резерва на Здравната каса! През тази година бюджета на МВР е в размер на 999 000 000 – откраднатото ДДС е със сто милиона лева повече от целия бюджет на МВР! И през следващите години този грабеж се запазва в огромни размери!

2012г. – 742 117 000 лв, 2013г. – 548 125 000 лв. 2014г. – 510 991 000 лв. 2015г. -654 387 000 лв. 2016г. – 564 968 300 лв.

Анализирайки цифрите става ясно, че единствената година, през която сумата пада до малко повече от половин милиард е 2014г, по времето на Орешарски! Звучи абсурдно и не се лъжете, Орешарски бе слуга на ДПС и Пеевски, а обяснението за намаленото източване на ДДС може да се обясни с това, че мафията е задоволила своят глад с милиардите източени от КТБ през тази година.

Оказва се, че по времето на Бойко Борисов мафията е източила почти ЧЕТИРИ И ПОЛОВИНА МИЛИАРДА ЛЕВА, което е три пъти повече от всичките 11 години преди него взети заедно!

И НЕЗАБРАВЯЙТЕ ОНЕЗИ ОЩЕ ШЕСТНАДЕСЕТ МИЛИАРДА ДЪЛЖИМИ ПО РЕВИЗИОННИ АКТОВЕ, ЗА КОИТО НАП ТВЪРДИ, ЧЕ СА ТРУДНО СЪБИРАЕМИ, ИЛИ НЕСЪБИРАЕМИ!

Това не са просто престъпни схеми! Това е тотално изтърбушване и ограбване на бюджета! Това е грабеж, който няма аналог в новата българска история! От коментари на икономисти, юристи и магистрати, източването на подобни суми и то в продължени на две десетилетия, като особено фрапиращо през последните десет години Е НАПЪЛНО НЕВЪЗМОЖНО БЕЗ ПРЯКОТО УЧАСТИЕ НА ИНСТИТУЦИИТЕ, КАТО ЧАСТ ОТ ПРЕСТЪПНАТА СХЕМА! Да припомним, че само през първия си мандат ГЕРБ назначават повече от 20 000 държавни служители и подменят ръководствата на всички ведомства и институции! МАФИЯТА ПРЕВЗЕМА ДЪРЖАВАТА!

Логичен е и въпроса – КЪДЕ СА БИЛИ ДАНС, МВР И ПРОКУРАТУРАТА ПРЕЗ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ГОДИНИ?! Разтваряли са чадър над тези престъпления и са мачкали неприемащите властта на управляващата ни мафия. Те са там, където бяха и когато БОЕЦ внесохме сигнал за проверка на произхода на средствата на депутата Делян Пеевски, след като за една година от собственик на стар Опел той стана притежател на активи за десетки милиона лева! НЯМА ГИ!

КАКВО ОТНОШЕНИЕ ИМАТ „СРАМНИТЕ” СПОРАЗУМЕНИЯ НА ПРОКУРОР ГЕШЕВ И ПРОКУРАТУРАТА С ОПГ-та ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ДДС, В РЕАЛИЗИРАНЕТО И ПРИКРИВАНЕТО НА СХЕМИТЕ ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ДДС? Защото резултатът е трагичен за държавата!

БОЕЦ трябва да се направим още едно уточнение! Говорим само за източеното ДДС, установено от НАП, като това са вече компрометираните и изчерпани фирми и схеми, които накрая биват прехвърлени на малоимотни граждани (тип Георгиус) и пуснати в лапите на НАП, като парите са заминали в джобовете и офшорките на корпулентни и гербави олигарси и ‘бизнесмени’. Никой обаче не може да каже, колко още е откраднатото ДДС по активните и неразкрити схеми на мафията! Вероятно поне още толкова! Никой не може да каже, колко милиарда е откраднатият акциз през митническите схеми и измами! Никой не може да каже колко са откраднатите милиарди от обществените поръчки и еврофондовете! Но, можем да кажем друго! Колко са избягалите и прокудените от родината им българи през последните десет години, а те са над два милиона! Можем да кажем и колко са закритите болница в страната, а те са десетки! Стотици са закритите училища!

Можем да обобщим изнесената до тук информация в едно изречение- Страната ни се управлява от мафиотска структура, чиято единствена цел е да крадат, източват и ограбват народ и държава! А начело на тази мафия стои нейният бос Бойко Борисов – Буда! И са готови да крадат и ограбват държавата ни докато я унищожат. Ако и тези разкрития не взривят народа и той не излезе на площадите за да изрине това зло, то значи този народ вече е мъртъв!

БОЕЦ , след направените разкрития обявихме и следващите си стъпки и действия.

Междувременно БОЕЦ внесохме следващо Заявление по ЗДОИ до НАП, с което искаме да ни бъде предоставен списък на дружествата и търговците участвали в престъпните схеми за източване на ДДС, като изрично изискваме имената на ВСИЧКИ ФИРМИ ПО ВЕРИГАТА, а не само малоимотния „бушон”, който стои в края на веригата.

В сряда – 21.03.2018 г. БОЕЦ ще внесем сигнал в прокуратурата срещу Владислав Горанов и Бойко Борисов за престъпления по служба, безстопанственост, неизпълнение на служебните задължения и неупражнен контрол върху дейността на НАП, в резултат на което са настъпили огромни щети за държавата в размер на милиарди лева.

През следващите дни ще внесем сигнали в прокуратурата и срещу всички министри на финансите, шефове на НАП и премиери след 2000г. за същите престъпления, защото анализа на данните показва , че в ограбването на хазната е видна подчертана приемственост по време на всички правителства. Именно този тип действия олицетворяват политическото статукво.

БОЕЦ ще сезираме Европейската комисия и европарламента за разкритите схеми за източване на огромни суми от бюджета на държавата.

БОЕЦ ще информираме президента Радев за изнесената информация и ще очакваме свикване на Консултативен съвет по национална сигурност по темата.

БОЕЦ ще проследим реакциите на институциите, както и на обществото и колегите ни от другите неправителствени организация и граждански сдружения и ще обявим последващите си действия.

Убедени сме, че доказано, докато начело на държавата са Бойко Борисов и начело на прокуратурата е Сотир Цацаров е невъзможно да бъдат прекратени тези схеми, както и тяхното ефективно разследване и установяване на реалните организатори и извършители на тези престъпления. Именно безнаказаното реализиране на тези схеми през годините доказва, че настоящото ръководство на държавата и прокуратурата е неспособно да се справи с тези тежки негативни процеси. И това не се дължи само на некадърност. Настоящото правителство начело с Бойко Борисов и прокуратурата в лицето на главния прокурор са в основата на този порочен модел на управление, позволяващ безнаказано източването на милиарди от държавата и в същото време водещ страната и народа към разруха, обезлюдяване и бедност!

БОЕЦ продължаваме своята битка срещу управляващата ни политическа мафия, превзела и подчинила и подчинила институциите в държавата ни и вярваме, че гражданското общество е единствената сила, която може да се противопостави на мафията в една превзета държава! / БОЕЦ

Източник: https://bultimes.com/%D0%9A%D0%B0%D0%BA-%D1%81%D0%B5-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D1%82-16-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B0-%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B1%D0%B5%D0%B4/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!