Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако САЩ ударят наш съюзник (Сирия), ние ще ударим "някой техен съюзник"...

Ако САЩ ударят Сирия, с която Русия има военен договор за съюз, то ние имаме право да отвърнем със същото по някой американски съюзник.

Това обяви руският президент Владимир Путин, след като Съветът за сигурност отхвърли и двете проекто-резолюции за разследване на измислената химическа атака в гр.Дума.

"Сирия е точно такъв съюзник с Русия, каквито са страните от НАТО или Саудитска Арабия или Катар, със САЩ. Има договор за военен съюз и помощ при нападение. Така ако бъде нападната Сирия, все едно е нападната Русия. Но ако отвърнем с директно нападение на САЩ, можем да запалим Трета световна война. Затова считаме, че е по-разумно да отвърнем с удар по американски съюзник. Това е единствената възможност да отговорим достойно, и да не ударим директно САЩ." - обясни и министърът на отбраната Сергей Шойгу, който присъства на пресконференцията.

И двамата обаче не уточниха по кой американски съюзник ще стрелят.

По принцип, малко вероятно е да ударят Израел, с който Русия поддържа добри връзки. Саудитска Арабия се опитва да се сприятелява с Путин. Турция е в неясно позиция, но в никой случай не е супер агресивна към Русия.

Репликата на Путин обаче не изключва да ударят в изненадваща посока - например в Прибалтика. Там никой не очаква, и съпротива няма да има.
Появиха се слухове, че това е възможно.

В този случай САЩ се бъдат поставени в абсолютен "шах", защото ще бъде ударено НАТО. Това обаче ще е след като те вече са ударили руски съюзник. Съответно - насрещната реакция няма да бъде непредизвикана.
Всичко ще се реши до часове...

Г.Н.

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/04/blog-post_35.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!