Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин назначи военно правителство, Шойгу - премиер, Кадиров пое войските зад граница...

В разгара на западната агресия срещу Сирия, Русия очевидно минава на "военни релси".

Това до голяма степен означава, че очаква, че до война ще се стигне.

Днес президентът Путин обяви промени в правителството. Начело застава доскорошният военен министър - Сергей Шойгу. Интересното е, че при представянето на промените в Кремъл, Шойгу бе представен с военното си звание - "армейски генерал". 

Т.е. той остава действащ офицер, въпреки че поема премиерски пост. Това е фактическа военизация на кабинета.

До момента единствено министрите на силовите ведомства можеха да запазят военния си ранг.


Също с висш генералски ранг се сдоби президентът на Чечения Рамзан Кадиров. Той оглавява новосъздадено министерство на "задграничните военни операции". Това означава, че в негово разпореждане минава и войната в Сирия. Кадиров е известен с крайните си анти-западни изказвания и с няколко хиляди души чеченски спец-части, които Путин едва удържа да не се намесят в полза на Асад.

Досегашният премиер Дмитрий Медведев не изпада напълно от властта. Той остава вицепремиер и финансов министър. В свой коментар по събитията, той обяви, че не става дума за понижение, а за това да се направи онова, от което Русия има нужда. "Очевидно е какво се случва по света, очевидно е, че начело на правителството трябва да е човек с военен опит" - бяха думите му пред журналисти.

Това по принцип е вярно, защото премиерът е първи наследник на президента, ако нещо се случи с него. Във военно време е добре това да е военен.

Предстои и преструктуриране на държавния бюджет. По-маловажни цивилни области ще бъдат съкратени и пари ще се пренасочат към армията.

Г.Н.

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/04/blog-post_615.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!