Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Меглена Плугчиева: Грешка бе допускането на мигранти без документи през 2015 г.

Посланикът ни в Швейцария Меглена Плугчиева отчете като грешка допускането в Европа на бежанци без документи през 2015 г. Дипломатът бе гост в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.

 

„Този континент, който е модел на подражание и най-търсен, със своите демократични принципи и благосъстояние, става най-привлекателен и оттам стана съответно и най-застрашен. Освен това, гостоприемството, особено на Германия, не само че беше демонстрирано, но за съжаление, една част от тези, които дойдоха, злоупотребиха с него. И актовете на терористични атаки са доказателство за това”, заяви в студиото на „Здравей, България” Меглена Плугчиева.

По думите й, от една страна институциите в Европа не са били достатъчно добре подготвени, а от друга – нагласите на обществото били различни – не са очаквали, че може да се злоупотреби с жестовете на хуманност, които били проявени от страна на Германия.

Плугчиева отчете и грешките – една от голяма част от хората през 2015 г. влязоха в Европа без документи. И похвали Швейцария за бързата им и организирана реакция при големия наплив от мигранти.

„Швейцария въведе строг контрол на самата граница, където процедурите са ускорени. В рамките на 48 часа се разделят бежанците, които наистина имат нужда от закрила от икономическите мигранти”, похвали ги посланикът ни в Швейцария Меглена Плугчиева.

Тя похвали балансирания подход на България по време на европредседателството.

Източник: http://epicenter.bg/article/Meglena-Plugchieva-/151374/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!