Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Френски генерал НАРИТА здраво САЩ! Ето ШОКИРАЩИТЕ факти, които РАЗКРИ! Вижте ТУК!

В своята статия „Аферата „Скрипал“ и Великобритания: Свободно становище на генерал Делаверд“, публикувана на сайта на Асоциацията за подкрепа на френската армия ASAF, френският генерал Доминик Делаверд разкрива една своя гледна точка, различна от официалната, за истеричният шум вдигнат от западните медии по аферата „Скрипал“.

Image result for генерал Доминик Делаверд

Френският генерал Доминик Делаверд заяви, че отравянето на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал в Солсбъри може да е извършено от специалните служби на САЩ, Израел или Великобритания.

Делаверд сподели няколко версии по „Случая Скрипал“, статията на генерала е публикувана от ASAF. Според експерта Русия не само че няма роля в отравянето в Солсбъри, но и няма отношения към производството на отровното вещество „Новичок“.

„Съществуването на въпросното вещество стана известно на широката общественост, благодарение на заявление, направено през 90-те години от руския дисидент Вил Мирзаянов, бивш военен химик. През 2007 г. той публикува в САЩ книгата „State Secrets“, в която той привежда няколко химически формули в потвърждение на своите твърдения. Ако този факт се потвърди, то се получава, че „Новичок“ от 2007 г. престава да бъде изключително руско изобретение и може да бъде произведено от всеки. Твърденията на Мирзаянов никога не са били потвърдени от никакъв друг независим източник или от друг дисидент“, пише генералът.

Той задава въпроса с каква цел президентът на Русия Владимир Путин, дори и теоретично може да одобри отстраняването на Скрипал. „Може би да си представите, че е дал заповед за ликвидирането на бившия шпионин, лично освободен от него през 2010 г. и вече дълго време не представляващ заплаха, 16 дни преди изборите и в условия на силен натиск във връзка с бойните действия в Източна Гута? Особено знаейки отрано каква ще е истерията, която ще се разгърне в западните медии по отношение на страната му. И защо именно в този момент“, удивява се Делаверд.

Според него, версията за вината на Русия „незаслужава и капка доверие“ и лишава от доверие тази, които активно я придвижват. „Руската следа се губи: няма мотив, лош избор за време на изпълнението, много лошо изпълнение на „работата“, при очевидно недооценяване на интелектуалните способности на Путин“, отбелязва експертът.

Той подчерта, че ситуацията около отравянето в Солсбъри е в полза преди всичко на Израел, тази страна трябва да се подозира на първо място.

„Здравият съюз между Русия, Башар Асад, Иран и „Хизбулла“ в Сирия с все по-малка радост се оценява в Израел. Само да прочетеш израелските медии и ще се убедиш в това. Именно благодарение на този Алианс Русия е това звено, заради което американско-израелският план за разчленението на Сирия така и не се осъществява след седем години война. Многочислените посещения на Нетаняху при Путин с цел да го убеди да изостави Сирия и Иран не доведоха до нищо. В резултат трябва да се действа и да се засилва натиска върху него с целта да захвърли тежестта“, смята Делаверд.

Според него, израелската разузнавателна служба „Мосад“, „не се спира пред трудностите“, при това тя има подкрепа от тези страни, където води работа – както на политическо, така и на медийно равнище.

Делаверд също назова две други държави, заинтересовани в дискредитирането на Русия.

„Повишаването на натиска спрямо силна, и според неоконсерваторите, заплашителна Русия до максимум се намира в настоящите интереси на САЩ. Също както и провокираната мащабна криза между ЕС и Русия. Ако са решили да хитруват, то те могат да добавят в криминалното разследване няколко записа на телефонни преговори на руски език между предполагаемите убийци. Така техните антируски обвинения ще се засилят. САЩ еднозначно могат да бъдат включени в списъка със заподозрените.

Делаверд смята, че третата страна е Великобритания, където се и случва отравянето. „Вероломният Албион“ – специалните служби на Тереза Мей могат да действат и като лоцмани на САЩ или косвено на Израел. Посолството на Израел в Лондон има мощни връзки и влияние в британските медии и сред политическите кръгове. Също така трябва да се напомни, че Великобритания има третата по численост еврейска диаспора след САЩ и Франция. Тя е предан съюзник на САЩ и Англия не може да им откаже услуга“, подчертава той.

По-рано бившият директор на израелските специални служби „Натив“ Яков Кедми разказа, защо Тел Авив не бърза да се присъединява към „заявлението на четиримата“ – ръководителите на Великобритания, САЩ, Франция и Германия, обвинили Русия за отравянето на Скрипал.

Превод: Поглед.инфо

Източник: https://novini247.com/novini/frenskiyat-general-dominik-delaverd-zayavi-che-otravyaneto-na-bivshiya-polkovnik_837580.html

http://istinata.net/%D1%84%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D0%B0%D1%89-%D0%B5%D1%82%D0%BE/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!