Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ дават убежище на двойния агент Скрипал? Експерт: Скрипал и дъщеря му Юлия отдавна са мъртви

САЩ ще предложат убежище на британския шпионин и бивш полковник от ГРУ Сергей Скрипал, както и на дъщеря му Юлия, пише вестник „Сънди Таймс“.

Ако се съгласят, двамата ще получат нови имена. Както съобщава вестникът, такава мярка е насочена към "защита срещу нови опити за покушение". 

Отбелязва се, че МИ-6 и ЦРУ вече се обсъждали къде да заселят Скрипал за да се гарантира тяхната безопасност. Освен САЩ, били обсъдени възможностите за преместването им в Канада, Австралия и Нова Зеландия.

Източниците на изданието потвърдили, че Скрипал е в съзнание и вероятно скоро ще бъде състояние да помогне на разследването.

Външният министър на Великобритания Борис Джонсън заяви, че руснаците досега са имали 29 теории за отравянето Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, пише вестник "Таймс". Той сравни искането на Москва да се присъедини към разследването с опит на шофьор, заловен да кара в нетрезво състояние, да ползва свой тестер за алкохол.

Източник:http://epicenter.bg/article/SASht-davat-ubezhishte-na-dvoyniya-agent-Skripal-/151334/7/96

Експерт: Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия отдавна са мъртви

Обаждането на отровената Юлия Скрипал до братовчедка й Виктория обсъжда целият свят

Радиолюбителят Валентин Дегтярев разказва с кого всъщност разговаряла по телефона племенницата на Скрипал.

Според Дегтярев Сергей и Юлия отдавна са мъртви. Защото според него Сергей Скрипал се занимавал с контрабанда на оръжие и се отровил случайно поради нещастен случай в някакво производство, което изследователят не посочва.

Британските власти отдавна търсели повод, за да разпалят санкционна война срещу Русия и го открили в лицето на Скрипал, за отравянето на когото веднага обвиниха Москва.

Валентин твърди, че гласът, който звънил на Виктория, е на 40-годишна жена, която отдавна живее в чужбина и поради това не говори чисто на руски.

„Всичките думи звучат на английски. Много е странна тази оперативност. Позвъняването се случи веднага след молбата на роднините. При това лицето, което позвънило, веднага казало, че няма да получат визи…“

Дегтярев очаква, че историята ще завърши с това, че Лондон ще обяви смъртта на семейство Скрипал като последица от „Новичок“. След това телата им ще бъдат кремирани, за да не могат руските специалисти да направят експертиза.

Племенницата на Скрипал твърди, че е общувала с Юлия.

„Тя е здрава. Това е нейната нормална интонация…“

Виктория пояснява, че отровените живеели съвсем обикновен живот и не се намесвали в политическите и икономическите дела в страната.

Версията на Дегтярев за случайно заразяване споделя и племенницата на Сергей. Тя смята, че това било битов случай.

„Никой не видял сметките им от пъба, от ресторанта. Никой не показа, че те са яли и пили…“ – добавя тя.

Виктория планира скоро да посети британското посолство в Москва, за да получи виза и да отлети за Лондон.

Росица Тодорова,Издателство”Распер”


 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!