Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бившият кмет на Лондон: Обвиненията към Русия са "абсурд"...

Британската политика по „Случая Скрипал“ се свежда до безкрайно повтаряне на лъжливи и клеветнически заявления, а на заявленията на външния министър на страната Борис Джонсън Русия следва изобщо да не обръща внимание, заяви бившият кмет на Лондон Кен Ливингстън.
„Ситуацията е просто абсурдна. Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей възложи отговорността за отравянето на Скрипал на Русия и лично на Путин, още преди следствието да съобщи първите подробности по случая. 
При това окончателни изводи все още няма. И аз няма да се учудя, ако бъде решено те да бъдат скрити от обществото“, заяви Ливингстън.
„Британското правителство от самото начало на историята обвинява във всичко Русия и нейния президент. 

Напомням, във Великобритания действа принципът на презумпцията за невинността, а нашият министър-председател излезе по телевизията, осъждайки Москва и заяви, че е необходимо да се гонят руски дипломати. 
След това идеята бе подхваната от много други страни от Запада. Нашата политика се свежда до безкрайно повтаряне на лъжливи и клеветнически заявления“, отбеляза Кен Ливингстън.
„Борис Джонсън на два пъти бе мой конкурент на изборите за кмет на Лондон. Той говори това, което му е най-изгодно да каже според настоящите обстоятелства. Такова абсолютно отсъствие на връзка с реалността не съм наблюдавал у друг политик. Джонсън дори не гледа материалите от брифингите преди речите си в парламента и предпочита да говори това, което според него в момента ще се възприеме най-добре. Затова и съветвам да не се обръща внимание на думите на ръководителя на британската дипломация“, заключи той.
Напомняме, че по-рано от профила на британското МВнР в „Туитър“ изтриха съобщение за уж произведена в Русия отрова, с която е отровен бившият полковник от ГРУ Сергей Скрипал. Това се случи, след като експертите от британската лаборатория „Портън Даун“ признаха, че не са открили доказателства за руския произход на „Новичок“. Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова нарече „британска епруветка на позора“ изтрития от Лондон „Туит“.

Превод: Поглед.инфо

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/04/blog-post_45.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!